ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η μάχη του… Κόμο την Πέμπτη στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ


Ο κ. Τσίπρας και οι επιτελάρχες του θα κάνουν έναν απολογισμό της παρουσίας στην Ιταλία, υποστηρίζοντας ότι ήταν μια πετυχημένη παρέμβαση – «Κουμπωμένα» αρκετά στελέχη που βλέπουν διαρροές σε ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Κεντρικό θέμα συζήτησης την Πέμπτη στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σαφώς οι εξαγγελίες που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας το σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ. Ωστόσο η παρουσία του το περασμένο Σάββατο στο Κόμο, όπου μίλησε στο συνέδριο του ιδρύματος Αμπροζέττι, εξακολουθεί να ταλανίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να προκαλεί έντονη κριτική και δυσφορία. Ιδίως μετά την στάση που τήρησαν ορισμένα παραδοσιακά ισχυρά εκδοτικά συγκροτήματα, τα οποία επιδοκίμασαν τον κ. Τσίπρα και επιτέθηκαν στους εσωκομματικούς αμφισβητίες της κίνησης αυτής.

Ο κ. Τσίπρας και οι επιτελάρχες του αναμένεται να παρουσιάσουν έναν απολογισμό της παρουσίας στο Κόμο, υποστηρίζοντας ότι ήταν μια πετυχημένη παρέμβαση για δύο λόγους κυρίως: Πρώτον γιατί ο κ. Τσίπρας παρουσίασε τις θέσεις του, χωρίς εκπτώσεις, αφού μίλησε για τη λιτότητα, το χρέος και την ανάπτυξη χωρίς περιστροφές, και αναζήτησε συμμαχίες κατά της πολιτικής του Βερολίνου. Και δεύτερον, γιατί έβαλε την προσωπική του σφραγίδα στην όλη διαδικασία, καταρρίπτοντας στην πράξη το καθεστώς εχεμύθειας και απορρήτου, που ισχύει για όσους εμφανίζονται σε αυτά τα συνέδρια, καθώς έδωσε στη δημοσιότητα την ομιλία του!

Πάντως δεν συμμερίζονται την προσέγγιση αυτή όλοι στο κόμμα του: Πολλά στελέχη όλων των βαθμίδων κουμπώθηκαν, ενώ υπάρχει η εκτίμηση ότι στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ αρχίζουν να κάνουν… πάρτι το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που κερδίζουν από διαρροές αριστερών ψηφοφόρων.

Έμπειροι ηγετικοί παράγοντες θεωρούν ότι ο κ. Τσίπρας είναι πιθανό να αντιμετωπίσει την κριτική αυτή περί δεξιόστροφης πολιτικής, με μια γενναία αριστερή στροφή. «Σχεδόν πάντοτε μετά από μια αμφιλεγόμενη διεθνή εμφάνιση, έτσι γίνεται» σχολίαζε ιστορικό στέλεχος του χώρου.

Σε κάθε περίπτωση στη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας την Πέμπτη θα αποφασιστεί το πολιτικό πλαίσιο και οι συγκεκριμένες εξαγγελίες που θα παρουσιάσει ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα περιοριστεί σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις άμεσης εφαρμογής κατά το πρώτο διάστημα μιας αριστερής κυβέρνησης και δεν θα επεκταθείς το σύνολο του προγράμματος, το οποίο δεν πρόκειται να είναι έτοιμο πριν τις αρχές Οκτωβρίου.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact