ΚΟΣΜΟΣ

Η Μέρκελ κλείνει τη σελίδα της στο Facebook

Αποχαιρέτισε τους 2,5 εκατομμύρια ακολούθους της με ένα βίντεο

Το κλείσιμο της σελίδας της στο Facebook ανακοίνωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με ένα βίντεο προς τους ακολούθους της, ευχαριστώντας τους για την υποστήριξή τους.

«Σήμερα είναι η μέρα που θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για όλη σαν τη στήριξη στη σελίδα μου στο Facebook», ανέφερε στο βίντεο η Άνγκελα Μέρκελ, προσθέτοντας: «Γνωρίζετε ότι δεν είμαι πια πρόεδρος του CDU, οπότε τώρα θα κλείσω τη σελίδα μου στο Facebook».

Πάντως, η Γερμανίδα καγκελάριος προσκάλεσε τους 2,5 εκατομμύρια ακολούθους της να συνεχίσουν να την ακολουθούν στην επίσημη σελίδα της γερμανικής κυβέρνησης στο Facebook και στο Instagram.

Κάτω από το βίντεο, εκατοντάδες χρήστες του Facebook σε πολλές γλώσσες έσπευσαν να κάνουν διάφορα σχόλια, άλλα θετικά και άλλα αρνητικά προς το πρόσωπό της.

«Δε σε υποστηρίζω! Αυτό που έκανες και κάνεις στην Ευρώπη και με το λαό σου είναι ντροπή», έγραψε στα ουγγρικά μία γυναίκα, αναφερόμενη στην πολιτική ανοιχτών θυρών που υποστήριξε στο προσφυγικό.

«Ήσουν η υποψήφιά μου για πρόεδρος. Μακάρι να ήσουν εδώ στις ΗΠΑ!», ανέφερε αντίθετα μία Αμερικανίδα.

Όπως επισημαίνει σε ρεπορτάζ του το πρακτορείο Reuters, είναι ασυνήθιστη κίνηση για ένα δημόσιο πρόσωπο με τόσους πολλούς ακολούθους να βάζει τέλος στην παρουσία του στα social media, και η κίνηση αυτή κάνει κάποιους να πιστεύουν πως, όπως κι αν σκέφτεται η Άνγκελα Μέρκελ το μέλλον της μετά το τέλος της τέταρτης (και τελευταίας, όπως έχει προαναγγείλει) θητείας της ως καγκελαρίου, μάλλον δεν θα εμπλακεί ενεργά στα κοινά. Άλλοι, πάντως, θεωρούν πως η Γερμανίδα καγκελάριος μπορεί να αναλάβει κάποιο πόστο στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή στα Ηνωμένα Έθνη, ως προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact