ΚΟΣΜΟΣ

Η μισή Συρία στα χέρια των τζιχαντιστών – Νέοι αποκεφαλισμοί από το Ισλαμικό Κράτος

Τρόμο έχει προκαλέσει η προέλαση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που κατέλαβαν χθες την αρχαία πόλη της Παλμύρας στη Συρία.

Την ώρα που θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως οι σουνίτες ισλαμιστές θα καταστρέψουν τα ιστορικά μνημεία της περιοχής, οι τζιχαντιστές επιδίδονται, επίσης,  στην πάγια… τακτική των αποκεφαλισμών.

Το αίμα ρέει ποτάμι στην Παλμύρα όπου οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αποκεφάλισαν δεκάδες πολίτες καταλαμβάνοντας για πρώτη φορά ένα μεγάλο αστικό κέντρο, έπειτα από μάχες με τις συριακές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις.

Ήδη από την περιοχή κυκλοφορούν φωτογραφίες με τις νέες φρικαλεότητες των τζιχαντιστών, καθώς, όπως αναφέρει η Daily Mail, ήδη το Ισλαμικό Κράτος έχει προχωρήσει σε νέους αποκεφαλισμούς αιχμαλώτων.

Οι περιοχές που είχε καταλάβει μέχρι σήμερα είναι ως επί το πλείστον αραιοκατοικημένες. Οι κυριότερες πόλεις της Συρίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Δαμασκού, βρίσκονται στη δυτική πλευρά της χώρας κατά μήκος των συνόρων με τον Λίβανο και την ακτογραμμή και αποτελούν προτεραιότητα για το συριακό στρατό. Σύμφωνα με αναφορές, οι τζιχαντιστές πλέον κατέχουν τη μισή συριακή επικράτεια.

“Οι μαχητές του ΙΚ έχουν αναπτυχθεί σε όλες τις πλευρές του Τάντμορ (αραβική ονομασία της Παλμύρας), συμπεριλαμβανομένης της περιοχής κοντά στον αρχαιολογικό χώρο”, που βρίσκεται στη νοτιο-δυτική πλευρά της πόλης, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελ Ραχμάν.

Το Παρατηρητήριο και ακτιβιστές δήλωσαν ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις αποχώρησαν από όλες τις θέσεις τους εντός και περιμετρικά της Παλμύρας, κυρίως από το κτίριο των μυστικών πληροφοριών του στρατού για όλη την Μπαντίγια (συριακή έρημο), το στρατιωτικό αεροδρόμιο και τη φυλακή, εγκαταστάσεις στις οποίες οι τζιχαντιστές του ΙΚ εισήλθαν τη νύχτα.

Ο έλεγχος από το ΙΚ της πόλης αυτής, ηλικίας 2.000 και πλέον ετών, προκαλεί φόβους για την τύχη των διάσημων ερειπίων της, που ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων για τις ρωμαϊκές κιονοστοιχίες και τα ταφικά μνημεία, με την πόλη να μαρτυρά το μεγαλείο μιας από τις πλουσιότερες αρχαίες πόλεις της Μέσης Ανατολής.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact