ΚΟΣΜΟΣ

«Η Μόσχα δεν θα διαρρήξει τις σχέσεις της με ΗΠΑ και Ευρώπη»

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε τους Ρώσους για τους δύσκολους καιρούς που έρχονται και κατηγόρησε τις δυτικές κυβερνήσεις ότι επιδιώκουν να υψώσουν ένα νέο «σιδηρούν παραπέτασμα» γύρω από τη Ρωσία, κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του για την κατάσταση της χώρας ενώπιον και των δύο σωμάτων του ρωσικού κοινοβουλίου.

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία δείχνουν πως η ρωσική πολιτική ήταν η σωστή, υποστήριξε ο Πούτιν και κατηγόρησε τη Δύση για κυνισμό στη διαχείριση της ουκρανικής κρίσης.

Επικρίνοντας τα αμερικανικά σχέδια για την ανάπτυξη του προγράμματος αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη, τόνισε ότι δεν υπάρχει χώρος να προσπαθήσει να απευθυνθεί κανείς στη Ρωσία από θέση ισχύος.

Η Ουκρανία δεν ήταν παρά ένα πρόσχημα για την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αφού οι Δυτικοί επεδίωκαν εδώ και καιρό μία ανάσχεση της πορείας της χώρας, είπε.

Ορισμένες χώρες θα επιθυμούσαν τη διάλυση της Ρωσίας, όπως έγινε με τη Γιουγκοσλαβία, αλλά η Μόσχα δεν θα επιτρέψει να συμβεί αυτό.

Αναφερόμενος στις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι λειτούργησαν ως κίνητρα για τις ρωσικές επιχειρήσεις και ότι η Ρωσία παρέμεινε ανοικτή στις ξένες επενδύσεις.

«Οι κυρώσεις δεν ήσαν παρά μία νευρική αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους», είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας. “Αλλά χωρίς αυτά (την Ουκρανία, την Κριμαία) θα είχαν εφεύρει άλλο πράγμα για να φρενάρουν την αυξανόμενη δυναμική της Ρωσίας”, είπε.

Η Ρωσία δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον δρόμο της απομόνωσης και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, είπε ωστόσο.

Η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να «διαρρήξει» τις σχέσεις της με τους Ευρωπαίους και τις ΗΠΑ, είπε επικρίνοντας παράλληλα την Ουάσινγκτον ότι «επιδιώκει να επηρεάσει, παρασκηνιακά ή ευθέως, τις σχέσεις μας με τους γείτονές μας». «Ορισμένες φορές, δεν ξέρει κανείς με ποιον είναι καλύτερο να μιλήσει, με τις κυβερνήσεις ή απευθείας με τους προστάτες τους και τους σπόνσορές τους», αναρωτήθηκε ειρωνικά ο Πούτιν.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact