ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η μυωπία που μπορεί να μετατρέψει την Αθήνα σε Lehman Brothers της Ευρώπης»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Ιταλός οικονομολόγος Μπίνι Σμάγκι

Αρθρο γνώμης του οικονομολόγου Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι με θέμα τις διαπραγματεύσεις των θεσμών με την Ελλάδα φιλοξενεί σήμερα η ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera.

Με τίτλο « η μυωπία που μπορεί να μετατρέψει την Αθήνα στην Lehman Brothers της Ευρώπης», το πρώην μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας υπογραμμίζει:

«Τις περασμένες ημέρες κυκλοφόρησαν πολλές προτάσεις, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων κάποιων χωρών μελών, για την ενίσχυση των ευρωπαϊκών πολιτικών θεσμών και της νομισματικής ένωσης. Αυτές οι προτάσεις, όμως, δεν δείχνουν να είναι αρκετά φιλόδοξες ώστε να ωθήσουν την ΕΚΤ να παρέμβει μόνη της στο πλαίσιο ενός ημιτελούς πολιτικού πλαισίου. Χρειάζονται άλλου βεληνεκούς παρεμβάσεις για να πεισθούν όσοι δραστηριοποιούνται στις αγορές και οι πολίτες των διαφόρων χωρών ότι η περίπτωση της Ελλάδας είναι μια εξαίρεση, η οποία δεν θα επαναληφθεί».

Ο αναλυτής αναφέρει επίσης ότι η κρίση της Lehman Brothers απέδειξε ότι η νομισματική πολιτική, από μόνη της, δεν μπορεί να αποτρέψει τις παρενέργειες των κρίσεων επί των χρηματαγορών και της πραγματικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τον Μπίνι Σμάγκι, «η υποτίμηση των προβλημάτων και η ελπίδα ότι θα μπορέσουν να τα λύσουν άλλοι ωθεί στο να αναβάλλεται η λήψη των πιο επειγουσών αποφάσεων, μέχρις ότου ξεσπάσει μια κρίση με απρόβλεπτες συνέπειες, η οποία κολλάει στον τοίχο τους πολιτικούς θεσμούς των διαφόρων χωρών».

Επικαλούμενος τον οικονομολόγο Ζαν Μονέ, που αφιέρωσε τη ζωή του στην ιδέα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ο Ιταλός οικονομολόγος σημειώνει ότι «η Ευρώπη θα γίνει πραγματικότητα διαμέσου των κρίσεων και θα αποτελείται από το άθροισμα των λύσεων που θα δοθούν στις κρίσεις αυτές».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact