ΚΟΣΜΟΣ

Η Νιγηρία των αντιθέσεων: Μοντέλα με φανταχτερά ρούχα στην εβδομάδα μόδας[εικόνες]

Το Λάγος της Νιγηρίας είναι η πιο πυκνοκατοικημένη (21.000.000 κάτοικοι) και πλουσιότερη πόλη της Αφρικής. Ετσι δεν θα μπορούσε παρά να φιλοξενήσει και την φετινή Εβδομάδα Μόδας της ηπείρου.

Ο φωτογράφος Ρόμπιν Χάμοντ, καταγράφει με την κάμερα του τη ζωή στην «Πρώτη Πόλη της Αφρικής» και οι λήψεις του θα φιλοξενηθούν στο πρώτο τεύχος του National Geographic για το 2015.

Μέσα από τις φωτογραφίες του, παρατηρεί αυτήν την πόλη των αντιθέσεων και πώς αυτή έγινε το Αφρικανικό κέντρο δημιουργικότητας και μόδας.

Οπως θυμάται ο φωτογράφος: «είχα έρθει στο ξενοδοχείο Eko στο Λάγος το πρωί για να φωτογραφίσω την Εβδομάδα Μόδας της Νιγηρίας. Τα μοντέλα έφταναν με τζιν και t-shirts, εκπληκτικά συνηθισμένα και η πασαρέλα ακόμα χτιζόταν. Δεν υπήρχε περίπτωση να είναι έτοιμοι για το βράδυ, σκέφτηκα»

«Ωστόσο το αποτέλεσμα με διέψευσε» προσθέτει. «Τα πάντα ήταν έτοιμα και στημένα στην ώρα τους και οι φωτογράφοι στριμώχνονταν μπροστά στην πασαρέλα να απαθανατίσουν κάθε βήμα. Εγώ όμως ήθελα κάτι πιο διαφορετικό, πιο αληθινό, γι’ αυτό έστρεψα το φακό μου στα παρασκήνια»

«Στην πασαρέλα, όλα έμοιαζαν εύκολα. Το κοινό αγνοούσε τον πανικό και το χάος που συνέβαινε στα παρασκήνια. Πάρα πολλά ρούχα, ελάχιστα μοντέλα. Πάρα πολλοί άνθρωποι, ελάχιστος χώρος χώρος. Ο υπεύθυνος πέρασε όλη τη νύχτα ουρλιάζοντας σε make-up artists, μοντέλα και σχεδιαστές. Ενας άλλος φωτογράφος τόλμησε να σταθεί σε λάθος μέρος και κέρδισε κι αυτός μία κατσάδα» θυμάται ο Χάμοντ.

«Παρόλο που το Λάγος είναι διεθνής πόλη, εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση μετάβασης. Αυτό την καθιστά ένα εκπληκτικό μέρος για να επισκεφθείτε. Μερικοί λένε ότι αφού 21.000.000 άνθρωποι κατοικούν εδώ, καιμε την οικονομία που έχει, αν ήταν χώρα θα ήταν η πέμπτη μεγαλύτερη στην Αφρική. Η υποδομή της πόλης αγωνίζεται να συμβαδίσει με την ταχεία αύξηση του πληθυσμού. Υπάρχει τεράστιος πλούτος, αλλά και φτώχεια και πολλοί εξακολουθούν να διαμαρτύρονται ότι η διαφθορά κρατά πίσω την ανάπτυξη. Αλλά η ακμάζουσα καλλιτεχνική σκηνή γρήγορα κάνει το Λάγος τόπο δημιουργίας για τους Αφρικανούς. Μουσικοί, ζωγράφοι, σχεδιαστές μόδας και αρχιτέκτονες δημιουργούν έργα που τραβούν τα βλέμματα από όλο τον κόσμο.»

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact