ΚΟΣΜΟΣ

Η ΠΓΔΜ φτιάχνει νέο φράχτη για τους μετανάστες, στη Φλώρινα

Εργασίες για την ανέγερση φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα, στο ύψος της Μετζίτλια, απέναντι από τη Νίκη της Φλώρινας, ξεκίνησαν οι αρχές της ΠΓΔΜ.

Την έναρξη των εργασιών για την ανέγερση του φράχτη, απέναντι από το τελωνείο της Νίκης, επιβεβαιώνει, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Στέφανος Μπίρος. «Από την πληροφόρηση που είχα από το τελωνείο, πράγματι έχουν ξεκινήσει και χτίζουν στην γειτονική χώρα. Έχουν τοποθετηθεί κάποια εμπόδια, όμως οι εργασίες δεν έχουν προχωρήσει» είπε.

Επεσήμανε δε, ότι εργασίες γίνονται ώστε να αποκλειστεί η πρόσβαση σε μετανάστες που τυχόν κατευθυνθούν προς τη γειτονική χώρα.

Ο κ. Μπίρος ανέφερε ακόμη ότι η κίνηση στη συνοριακή διάβαση διεξάγεται ομαλά και επισήμανε ότι δεν υπάρχουν συγκεντρωμένοι πρόσφυγες ή μετανάστες στο σημείο αυτό.

«Σιγή ιχθύος» τηρούν μέχρι στιγμής οι αρχές της ΠΓΔΜ

Οι αρχές της χώρας δεν έχουν γνωστοποιήσει ακόμη τίποτα σχετικό με την έναρξη των εργασιών, που επιβεβαιώνεται από τοπικούς φορείς της Φλώρινας.

Θα πρόκειται για τον δεύτερο φράχτη αυτού του είδους που ανυψώνει η ΠΓΔΜ, στα σύνορα με την Ελλάδα, ύστερα απ’ αυτόν στην ουδέτερη ζώνη στο ύψος της Γευγελής με την Ειδομένη, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε στα τέλη Νοεμβρίου.

Όπως ανέφερε πριν από μερικές ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι, το μήκος του φράκτη στην ουδέτερη ζώνη Γευγελής – Ειδομένης φτάνει περίπου τα έξι χιλιόμετρα, ενώ υπάρχουν σκέψεις να κατασκευαστούν άλλα 15 χλμ.

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ έχει αναφέρει επανειλημμένως ότι ο φράχτης στο ύψος Γευγελής – Ειδομένης σε καμία περίπτωση δεν αποσκοπεί στο κλείσιμο των συνόρων της χώρας με την Ελλάδα, παρά μόνο στη δημιουργία ενός βασικού σημείου, από το οποίο θα επιτρέπεται η είσοδος στην ΠΓΔΜ σε πρόσφυγες από εμπόλεμες περιοχές (Συρία, Αφγανιστάν, Ιράκ).

Με την ανύψωση του φράχτη αυτού, τα Σκόπια προσπαθούν να αποκλείσουν τη διέλευση σε οικονομικούς μετανάστες οι οποίοι εισέρχονταν στην ΠΓΔΜ από παράπλευρα σημεία.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact