ΚΟΣΜΟΣ

Η ΠΓΔΜ φτιάχνει νέο φράχτη για τους μετανάστες, στη Φλώρινα

Εργασίες για την ανέγερση φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα, στο ύψος της Μετζίτλια, απέναντι από τη Νίκη της Φλώρινας, ξεκίνησαν οι αρχές της ΠΓΔΜ.

Την έναρξη των εργασιών για την ανέγερση του φράχτη, απέναντι από το τελωνείο της Νίκης, επιβεβαιώνει, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Στέφανος Μπίρος. «Από την πληροφόρηση που είχα από το τελωνείο, πράγματι έχουν ξεκινήσει και χτίζουν στην γειτονική χώρα. Έχουν τοποθετηθεί κάποια εμπόδια, όμως οι εργασίες δεν έχουν προχωρήσει» είπε.

Επεσήμανε δε, ότι εργασίες γίνονται ώστε να αποκλειστεί η πρόσβαση σε μετανάστες που τυχόν κατευθυνθούν προς τη γειτονική χώρα.

Ο κ. Μπίρος ανέφερε ακόμη ότι η κίνηση στη συνοριακή διάβαση διεξάγεται ομαλά και επισήμανε ότι δεν υπάρχουν συγκεντρωμένοι πρόσφυγες ή μετανάστες στο σημείο αυτό.

«Σιγή ιχθύος» τηρούν μέχρι στιγμής οι αρχές της ΠΓΔΜ

Οι αρχές της χώρας δεν έχουν γνωστοποιήσει ακόμη τίποτα σχετικό με την έναρξη των εργασιών, που επιβεβαιώνεται από τοπικούς φορείς της Φλώρινας.

Θα πρόκειται για τον δεύτερο φράχτη αυτού του είδους που ανυψώνει η ΠΓΔΜ, στα σύνορα με την Ελλάδα, ύστερα απ’ αυτόν στην ουδέτερη ζώνη στο ύψος της Γευγελής με την Ειδομένη, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε στα τέλη Νοεμβρίου.

Όπως ανέφερε πριν από μερικές ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι, το μήκος του φράκτη στην ουδέτερη ζώνη Γευγελής – Ειδομένης φτάνει περίπου τα έξι χιλιόμετρα, ενώ υπάρχουν σκέψεις να κατασκευαστούν άλλα 15 χλμ.

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ έχει αναφέρει επανειλημμένως ότι ο φράχτης στο ύψος Γευγελής – Ειδομένης σε καμία περίπτωση δεν αποσκοπεί στο κλείσιμο των συνόρων της χώρας με την Ελλάδα, παρά μόνο στη δημιουργία ενός βασικού σημείου, από το οποίο θα επιτρέπεται η είσοδος στην ΠΓΔΜ σε πρόσφυγες από εμπόλεμες περιοχές (Συρία, Αφγανιστάν, Ιράκ).

Με την ανύψωση του φράχτη αυτού, τα Σκόπια προσπαθούν να αποκλείσουν τη διέλευση σε οικονομικούς μετανάστες οι οποίοι εισέρχονταν στην ΠΓΔΜ από παράπλευρα σημεία.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact