ΚΟΣΜΟΣ

Η Πούτιν κλείνει τη Δευτέρα τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη – Έντονες ανησυχίες για την επάρκεια

Η Ρωσία κλείνει τη Δευτέρα τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, αποδίδοντας την κίνηση της αυτή, σε αναγκαίες εργασίες συντήρησης ππου απαιτούνται στον αγωγό Nord Stream 1.

Ωστόσο, στην Ευρώπη υπάρχει εντονότατη ανησυχία αν και πότε θα ανοίξει ξανά ο αγωγός.

Μάλιστα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ προειδοποίησε ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη για το ενδεχόμενο διακοπής του ρωσικού φυσικού αερίου, λέγοντας πως αποτελεί το πιο πιθανό σενάριο.

«Ας προετοιμαστούμε για μια διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου. Σήμερα είναι το πιο πιθανό σενάριο. Προϋποθέτει ότι θα επιταχύνουμε την ενεργειακή μας ανεξαρτησία», δήλωσε ο Μπρούνο Λεμέρ.

Το καυτό μέτωπο της ενέργειας και η εξασφάλιση της τροφοδοσίας θα απασχολήσει τους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ, στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Ο Καναδάς ξεμπλόκαρε την τουρμπίνα του Nord Stream 1
Το Κρεμλίνο ισχυριζόταν πως για την επαναλειτουργία του Nord Stream 1, είναι απαραίτητη μια τουρμπίνα της γερμανικής Siemens, που επισκευαζόταν στον Καναδά, αλλά δεν επιστρεφόταν στη Ρωσία λόγω των δυτικών κυρώσεων.

Στην υπόθεση παρενέβησαν οι Βρυξέλλες και μετά από διαβουλεύσεις, ο Καναδάς συμφώνησε να επιστρέψει την επισκευασμένη τουρμπίνα φυσικού αερίου πίσω στη Γερμανία για χρήση στον αγωγό Nord Stream.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact