ΚΟΣΜΟΣ

Η προειδοποίηση του Τζορτζ Σόρος για την Ευρωπαϊκή Ένωση – Τι προτείνει

Ο Τζορτζ Σόρος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δίνει λύση στο πρόβλημα της οικονομίας

Δηλώνει ότι «υπάρχει λύση»

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος προειδοποιεί ότι η επιβίωση της Ευρωπαϊκής Ενωσης βρίσκεται σε κίνδυνο από την επιδημία του κορονοϊού, εκτός και αν προχωρήσει στην έκδοση αέναων ομολόγων (perpetual bonds) ή αορίστου λήξεως για την στήριξη των αδύναμων μελών της, όπως η Ιταλία.

«Εάν η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει τώρα αυτό το ενδεχόμενο, είναι πιθανόν να μην είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με τα οποία βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη», δηλώνει ο Τζορτζ Σόρος σε κείμενο ερωτήσεων-απαντήσεων που στάλθηκε στους δημοσιογράφους. «Δεν είναι θεωρητική πιθανότητα· μπορεί να είναι η τραγική πραγματικότητα».

Ο Τζορτζ Σόρος προειδοποιεί ότι η ΕΕ χρειάζεται να διατηρήσει την πιστοληπτική της αξιολόγηση στο ΑΑΑ για να εκδώσει τέτοια ομόλογα – και κατά συνέπεια πρέπει να έχει εξουσίες επιβολής φόρων για να καλύψει το κόστος των ομολόγων αυτών – προτείνοντας εξουσιοδότηση για την επιβολή των φόρων παρά την επιβολή τους.

«Υπάρχει λύση», δηλώνει ο Σόρος, ο οποίος έγινε γνωστός όταν στοιχημάτισε το 1992 κατά της στερλίνας. «Οι φόροι χρειάζεται μόνο να επιτραπούν. Οχι να επιβληθούν».

Σε ερώτηση σχετικά με το Brexit, ο Τζορτζ Σόρος απαντά λέγοντας ότι είναι πολύ ανήσυχος για την Ιταλία. «Τι θα μείνει από την Ευρώπη χωρίς την Ιταλία;».

Η χαλάρωση των κανόνων περί κρατικών επιδοτήσεων, που ευνοεί την Γερμανία, ήταν εξαιρετικά άδικη για την Ιταλία, η οποία ήταν ήδη ο ασθενής της Ευρώπης και στην συνέχεια επλήγη σκληρότερα από όλους από την covid-19, λέει ο Σόρος.

Ο Τζορτζ Σόρος χρησιμοποίησε το 1992 το Quantum Fund στοιχηματίζοντας με επιτυχία ότι η στερλίνα είναι υπερτιμημένη έναντι του γερμανικού μάρκου και αναγκάζοντας τον τότε πρωθυπουργό Τζον Μέιτζορ να βγάλει την αγγλική λίρα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών (ERM).

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact