ΚΟΣΜΟΣ

Η πρόβλεψη του Μπιλ Γκέιτς για τον κορωνοϊό το 2022 αλλάζει τα δεδομένα

Παγκόσμια ανησυχία έχει προκαλέσει η τεράστια διασπορά της μετάλλαξης Ομικρον που εξαπλώνεται σαν «πυρκαγιά».

Ο αριθμός των κρουσμάτων σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο ανιχνεύτηκαν πάνω από 50.000 νέες μολύνσεις.

Η μόλυνση με την «Ομικρον», φαίνεται σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πως δεν συνοδεύεται σε μεγάλο ποσοστό με αύξηση στον αριθμό των διασωληνωμένων και των θανάτων.

Ο Μπιλ Γκέιτς εκτίμησε μάλιστα πως οι θάνατοι από την Covid-19 και τα ποσοστά μόλυνσης από τον κορωνοϊό μπορεί να πέσουν κάτω από τα επίπεδα της εποχικής γρίπης μέχρι τα μέσα του 2022, εάν δεν εμφανιστούν στο μεταξύ νέες επικίνδυνες μεταλλάξεις του ιού.

Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft εκτίμησε, μιλώντας στο Bloomberg New Economy Forum στη Σιγκαπούρη, ότι με τη βοήθεια της φυσικής ανοσίας, της ανοσίας των εμβολίων και των επερχόμενων χαπιών, «το ποσοστό θνησιμότητας και το ποσοστό νέων ασθενειών θα πρέπει να μειωθούν αρκετά δραματικά».

Οι θάνατοι από την Covid και τα ποσοστά μόλυνσης μπορεί να πέσουν κάτω από τα επίπεδα της εποχικής γρίπης μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, είπε ο Μπιλ Γκέιτς.

«Τα εμβόλια είναι πολύ καλό νέο και οι περιορισμοί της προσφοράς θα λυθούν σε μεγάλο βαθμό στα μέσα του επόμενου έτους. Έτσι θα περιοριζόμαστε μόνο από τα logistics και την ζήτηση», πρόσθεσε ο Γκέιτς μιλώντας στον αρχισυντάκτη του Bloomberg John Micklethwait.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο κόσμος πρέπει να εργαστεί για την εξάλειψη της γρίπης, προκειμένου να μειωθούν οι απειλές από μελλοντικές πανδημίες.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact