ΕΛΛΑΔΑ

Η ψευτοκυβέρνηση ανοίγει ξανά την Αμυγδαλέζα

Κάποτε διαδήλωναν για να κλείσει το κέντρο κράτησης και τώρα το βαφτίζουν «νέο χώρο» για να φέρουν μετανάστες

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση είχε αντιδράσει έντονα στη λειτουργία της Αμυγδαλέζας ως κέντρου κράτησης μεταναστών.

Ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας διεμήνυε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ότι τα κέντρα κράτησης θα καταργηθούν όταν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ της διακυβέρνηση της χώρας.
Μάλιστα, κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου διαδήλωναν τότε έξω από την Αμυγδαλέζα μαζί με μετανάστες ζητώντας να κλείσει το κέντρο κράτησης.

«Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα», λέει ο λαός και η παροιμία βρίσκει απόλυτη ταύτιση με τα όσα πράττει σήμερα η «αριστερή» κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Όπως έγινε γνωστό, αύριο Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν τα… εγκαίνια του «νέου» χώρου για την προσωρινή φιλοξενία οικογενειών προσφύγων-μεταναστών που επιθυμούν να επιστρέψουν οικειοθελώς στις χώρες καταγωγής τους.

Πού θα βρίσκεται αυτός ο χώρος; Πού αλλού… Στην Αμυγδαλέζα! Στο κέντρο κράτησης μεταναστών που ο ΣΥΡΙΖΑ θα έκλεινε. Εκεί ακριβώς που διαδήλωναν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με «αλληλέγγυους».

Μάλιστα αύριο θα βρεθεί εκεί στις 11.00 το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μαζί με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα, αρμόδιο για θέματα μετανάστευσης, Τζανέτο Φιλιππάκο για επιθεώρηση του χώρου.

Όπως έγινε γνωστό από την Ελληνική Αστυνομία, πρόκειται ουσιαστικά για ένα τμήμα του κέντρου που λειτουργούσε εκεί στο παρελθόν.

«Η παλιά Αμυγδαλέζα διαμορφώθηκε κατάλληλα, με παιδικές χαρές και άλλες υποδομές, προκειμένου να εξυπηρετήσει περίπου 300 άτομα κάθε φορά προσωρινά», σημειώνεται.

Από αρμόδιες πηγές διευκρινίστηκε ότι ο συγκεκριμένος χώρος θα λειτουργεί ως κλειστή δομή και κέντρο κράτησης, καθώς έτσι προβλέπεται από τους κανονισμούς για την συγκεκριμένη διαδικασία, αλλά η παραμονή των προσφύγων- μεταναστών δεν θα ξεπερνά περίπου τις 10 μέρες.

Ειδικότερα, όσοι από τους πρόσφυγες με οικογένειες και μικρά παιδιά επιθυμούν να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους, μέσω των διεθνών οργανισμών μετανάστευσης, θα πρέπει να κάνουν άρση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλει στα νησιά (γι’ αυτό και περνούν σε κατάσταση κράτησης) και στην συνέχεια θα μεταφέρονται στην Αμυγδαλέζα, όπου θα φιλοξενούνται μέχρι να εκδοθούν τα διαβατήρια τους από τις πρεσβείες.

Ακολούθως θα αναχωρούν αεροπορικώς συνοδευόμενοι για τις χώρες καταγωγής τους.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact