ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία απειλεί τις ΗΠΑ με την.. «επιστροφή της Αλάσκας» μέσω Προέδρου της Κρατικής Δούμας…

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει πάντα να θυμούνται ότι στη Ρωσία «έχουν κάτι να δώσουν πίσω, για παράδειγμα, την Αλάσκα». Αυτό το σκεπτικό έκανε ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιατσεσλάβ Βολοντίν, αναφέρει το RIA Novosti .

Κατά τη γνώμη του, είναι σημαντικό για τις Ηνωμένες Πολιτείες να θυμούνται αυτό το κάλεσμα πριν προσπαθήσουν να διαθέσουν ρωσικούς πόρους στο εξωτερικό.

Σε συνεδρίαση της ολομέλειας της Κρατικής Δούμας την Τετάρτη 6 Ιουλίου, ο βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Νικολάι Κολομέιτσεφ , είπε ότι είχε ξεκινήσει μια οδηγία πρωτοκόλλου σχετικά με το θέμα της καταγγελίας της συμφωνίας με τη Νορβηγία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων χώρων και συνεργασίας στη Θάλασσα του Μπάρεντς.

Σε απάντηση, ο πρόεδρος της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου θυμήθηκε την Αλάσκα.

«Η ακεραιότητα δεν είναι αδυναμία, έχουμε πάντα κάτι να απαντήσουμε. Ας θυμάται πάντα η Αμερική ότι υπάρχει ένα μέρος της επικράτειας εκεί – η Αλάσκα. <…> Πριν το κάνουν αυτό, να σκεφτούν ότι έχουμε κι εμείς κάτι να μας επιστραφεί», είπε ο Βολοντίν.

Πριν από αυτό, η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, αστειεύτηκε για την Αλάσκα σε μια συζήτηση με δημοσιογράφο του CNN για την Ουκρανία.

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπενθύμισε ότι ο Πέτρος Α’ επέστρεψε και ενίσχυσε τα ρωσικά εδάφη, συμπεριλαμβανομένου του ιδρύματος της Αγίας Πετρούπολης. Κατά τη γνώμη του, έπεσε επίσης στην τύχη της σύγχρονης Ρωσίας να «ενδυναμώσει και να επιστρέψει».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact