ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ρωσία είναι έτοιμη για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας με την Ελλάδα»

«Οι προοπτικές είναι πολύ μεγάλες σε όλους τους τομείς» τόνισε ο Αντρέι Μάσλοβ

«Αναμένουμε πολλά αποτελέσματα από την συμμετοχή της ελληνικής αντιπροσωπείας στο διεθνές οικονομικό φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, δήλωσε από τα Ιωάννινα, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ και υπογράμμισε πως «η Ρωσία είναι έτοιμη για την περεταίρω ανάπτυξη της συνεργασίας».

Ο Ρώσος διπλωμάτης είπε χαρακτηριστικά: « Αύριο θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον πρόεδρο Πούτιν. Αναμένουμε πολλά αποτελέσματα από την συμμετοχή της ελληνικής αντιπροσωπείας στο διεθνές οικονομικό φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. Οι προοπτικές για την συνεργασία μεταξύ των χωρών μας, είναι πολύ μεγάλες σε όλους τους τομείς.

Ο Αντρέι Μάσλοβ απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το πώς παρακολουθεί το ρωσικό κράτος την κατάσταση στην Ε.Ε. και τις σχέσεις τις Ελλάδας με την ευρωπαίους εταίρους, είπε πως η σημερινή κατάσταση στην Ευρώπη δεν είναι πολύ ευνοϊκή για την Ρωσία, χαρακτήρισε παράνομες τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Ρωσία και επισήμανε πως η Ρωσία είναι έτοιμη για την ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασίας με την χώρα μας.

«Η σημερινή ευρύτερη κατάσταση στην Ευρώπη δεν είναι πολύ ευνοϊκή για την συνεργασία με την Ρωσία και για την συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας, επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέβαλε τις παράνομες οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Προχθές, οι πρέσβεις των χωρών μελών της Ε.Ε. αποφάσισαν την παράταση των κυρώσεων μέχρι το τέλος του έτους.

Όπως ξέρετε, η Ελληνική οικονομία έχει πληγεί από τα ρωσικά αντίμετρα. Εντούτοις, δεν ήταν η επιλογή μας, δεν ήταν ευθύνη της Ρωσίας για την πτώση του διμερούς εμπορίου μεταξύ των χωρών μας, την πτώση στις αφίξεις των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα.

Πρέπει να δουλέψουμε, να βρούμε τα περιθώρια για την συνεργασία στους τομείς που δεν υπάγονται στις κυρώσεις. Πρέπει να ξεπεράσουμε αυτή την δύσκολη περίοδο. Επαναλαμβάνω, αυτό δεν ήταν η επιλογή μας. Η Ρωσία είναι έτοιμη για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact