ΚΟΣΜΟΣ

«Η Ρωσία μπορεί να καταστρέψει Παρίσι και Λονδίνο σε 200 δευτερόλεπτα»

Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί μία προσομοίωση πυρηνικής επίθεσης που παρουσίασε η ρωσική κρατική τηλεόραση, σύμφωνα με την οποία το Λονδίνο, το Παρίσι και το Βερολίνο θα μπορούσαν να πληγούν μέσα σε 200 δευτερόλεπτα από την εκτόξευση πυρηνικών πυραύλων.

Για την ακρίβεια οι πύραυλοι θα μπορούσαν να φτάσουν από το Καλίνινγκραντ -το ρωσικό θύλακα μεταξύ Πολωνίας, Λιθουανίας και Βαλτικής Θάλασσας- στο Βερολίνο μέσα σε 106 δευτερόλεπτα, στο Παρίσι σε 200 δευτερόλεπτα και στο Λονδίνο σε 202 δευτερόλεπτα.

Σε αυτή τη φρικιαστική διαπίστωση προχώρησαν οι παρουσιαστές της εκπομπής «60 Minutes» του Channel One, την περασμένη Πέμπτη (28/4), με τον πρόεδρο του εθνικιστικού κόμματος Rodina, Αλεξέι Ζουραβλίοφ, που ήταν παρών να αναφέρει κυνικά πως «ένας πύραυλος Sarmat και τα βρετανικά νησιά δε θα υπάρχουν πια», επιμένοντας ότι σοβαρολογεί με την παρουσιάστρια της εκπομπής Ολγα Σκαμπέγιεβα να σημειώνει: «Αλλά είμαστε σοβαροί άνθρωποι».

«Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επίσης πυρηνικά όπλα. Κανείς δε θα επιβιώσει σε αυτό τον πόλεμο όταν προτείνετε ένα χτύπημα με Sarmat.

Καταλαβαίνετε ότι κανείς δε θα επιβιώσει; Κανείς στον πλανήτη», του ανταπάντησε (σχεδόν με τρόμο) ο έτερος παρουσιαστής Ευγκένι Ποπόφ, με τον Ζουραβλίοφ να συνεχίζει:

«Πρέπει να τους δείξουμε αυτή την εικόνα. Παιδιά κοιτάξτε την εικόνα – μετρήστε τα δευτερόλεπτα, θα τα καταφέρετε; Γεια σας, είναι ήδη εδώ». «Αυτός είναι ο τρόπος. Αφήστε τους να το σκεφτούν. Πάρτε ένα χρονόμετρο, μετρήστε μέχρι τα 220 δευτερόλεπτα. Έτσι τους μιλάς, δεν καταλαβαίνουν τίποτα άλλο», συνέχισε ο Ζουραβλίοφ.

Σε tweet που μοιράστηκε το βίντεο με το δυτικό κοινό, η Τζούλια Ντέιβις, δημιουργός του Russian Media Monitor, ανέφερε: «Η ρωσική τηλεόραση συνεχίζει να απειλεί με πυρηνικά χτυπήματα τα δυτικά έθνη, προσπαθώντας απεγνωσμένα να τα αποτρέψει από το να συνεχίσουν να βοηθούν την Ουκρανία.

Παρεμπιπτόντως, αυτός είναι ο πρώτος παρουσιαστής της κρατικής τηλεόρασης που δεν φαίνεται να είναι πρόθυμος να πεθάνει για την πατρίδα, διαφωνώντας με έναν βουλευτή».

(Reader.gr)

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact