ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία θα αναπτύξει νέα όπλα στη Μαύρη Θάλασσα

Ο ρωσικός στρατός και το ναυτικό θα ανάπτυξουν επιπρόσθετες δυνάμεις και σύγχρονα όπλα στα νοτιοδυτικά, σε απάντηση στα σχέδια του ΝΑΤΟ, να ενισχύσει την παρουσία του στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου,αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Άμυνας σε Ρωσική εφημερίδα.

Θα δοκιμαστούν νέα όπλα και υποδομές στην άσκηση » Καύκασος 2016″που έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο,ανέφεραν οι ίδιες πηγές στην εφημερίδα Novaya Gazeta daily.

Η άσκηση θα περιλαμβάνει διάφορες δυνάμεις στον Καύκασο και τη Μαύρη θάλλασα.

Τα σχέδια για να ενισχύσει τα σύνορα της Ρωσίας νοτιοδυτικά, πρέπει να είναι δεμένα με τα σχέδια του ΝΑΤΟ για την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή, καθώς και με τη συνεχή προσπάθεια να ενισχυθεί ο Ουκρανικός στρατός.

Ο Στρατιωτικός εμπειρογνώμονας,Ναύαρχος Oleg Shvedkov, δήλωσε στην εφημερίδα «Novaya Gazeta’s military expert»ότι ενώ οι ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Μαύρη θάλλασα είναι περισσότερες από το στόλο που διατηρεί η Ρωσία στη Μαύρη θάλλασα,εντούτοις η ανάπτυξη περισσότερων αεροσκαφών και πυραύλων στην περιοχή θα ανέτρεπε με επιτυχία τη νέα απειλή.Ο καπετάνιος Vyacheslav Trukhachov, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι πάνω από 15 νέα ρωσικά πολεμικά πλοία έφτασαν το 2015 στη Μαύρη Θάλλασα.

Η υπηρεσία τύπου της Νότιας στρατιωτικής περιοχής της Ρωσίας πρόσθεσε ότι οι μονάδες που έχουν αναπτυχθεί στο βόρειο Καύκασο και στη περιοχή του Ροστόβ, είναι εξοπλισμένες με μαχητικά αεροσκάφη,που μπορούν να ενισχύσουν όλη την επικράτεια της Μαύρης Θάλασσας. Επιπλέον, η περιοχή διαθέτει δύο ταξιαρχίες Iskander-Μ βαλλιστικούς πυραύλους που έχουν πραγματικήεμβέλεια 500 χλμ και μπορούν να διεισδύσουν οποιοδήποτε από τα υπάρχοντα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας,πρόσθεσε η υπηρεσία τύπου.

Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών επέκρινε τις Ουκρανικές ασκήσεις που έγιναν με συμμετοχή του ΝΑΤΟ,τον Αύγουστο του 2015,και δήλωσε ότι επικρίνει τα παιχνίδια πολέμου και τη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ σε Ουκρανικό έδαφος,σαν παραβίαση των συμφωνιών του Μινσκ – της
Συνθήκης και του χάρτη πορείας με στόχο την ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης στο Ντόνετσκ, στην Ανατολή.

https://www.rt.com/politics/329414-russia-to-respond-to-nato/ ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact