ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία θα εκτοξεύσει το Σάββατο βαλλιστικούς cruise υπό τη διεύθυνση του Πούτιν

Η Ρωσία ανακοίνωσε την Παρασκευή την διεξαγωγή το Σάββατο, υπό την διεύθυνση του Βλαντίμιρ Πούτιν, ασκήσεων των ρωσικών στρατηγικών δυνάμεων, με την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων cruise, εν μέσω της κρίσης ανάμεσα στην Μόσχα και την Δύση περί την Ουκρανία.

«Στις 19 Φεβρουαρίου, υπό την διεύθυνση του ανωτάτου διοικητή των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Βλαντίμιρ Πούτιν, θα οργανωθεί σχεδιασμένη άσκηση των δυνάμεων στρατηγικής αποτροπής», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, όπως αυτή μεταδόθηκε από τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Οι κυβερνήσεις της Δύσης είχαν προειδοποιήσει ότι η Ρωσία σχεδίαζε να πραγματοποιήσει τις συγκεκριμένες ασκήσεις αυτόν τον μήνα και όχι στα τέλη του καλοκαιριού όπως συνηθίζεται.

Οι ασκήσεις συμπίπτουν με την τελευταία ημέρα των στρατιωτικών ασκήσεων της Ρωσίας στη Λευκορωσία.

Να σημειωθεί ότι τα ρωσικά στρατεύματα στη Λευκορωσία ανησυχούν περισσότερο τους αναλυτές της Δύσης επειδή έχουν σταλεί χιλιάδες μίλια από την ανατολική στρατιωτική περιοχή της Ρωσίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον αναλυτή Τόμας Μπούλοκ, τα στρατεύματα αυτά είναι μεταξύ των ρωσικών μονάδων που θα έπρεπε να αποσυρθούν προκειμένου η Ρωσία να μειώσει ουσιαστικά τις εντάσεις.

Οι ρωσικές ασκήσεις «θα περιλαμβάνουν δυνάμεις και εξοπλισμό που ανήκουν στις Αεροδιαστημικές Δυνάμεις, στη Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια, στις Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις, στον Βόρειο Στόλο και στον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας», ανέφερε το υπουργείο.

«Η προγραμματισμένη άσκηση των δυνάμεων στρατηγικής αποτροπής στοχεύει στον έλεγχο της ετοιμότητας στρατιωτικών εντολών και πληρωμάτων πυραυλικών συστημάτων, πολεμικών πλοίων και στρατηγικών βομβαρδιστικών για την εκτέλεση των αποστολών τους και στην επαλήθευση της αξιοπιστίας των όπλων και των συμβατικών δυνάμεων», πρόσθεσε.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact