ΚΟΣΜΟΣ

Η σημαδιακή ημερομηνία που ο Πούτιν τελειώνει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Τι αναφέρει ο διεθνής τύπος.

Η στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία συνεχίζεται για πάνω από έναν μήνα με τα ρωσικά στρατεύματα να σαρώνουν μεγάλες περιοχές της χώρας και τον διεθνή τύπο να προσπαθεί να αναλύσει τα θέλω και τη στρατηγική του Ρώσου Προέδρου Πούτιν, φτιάχνοντας ένα χρονοδιάγραμμα πιθανής κατάπαυσης του πυρός.

Ο βρετανικός τύπος και πιο συγκεκριμένα η Daily Mail αναφέρει ότι σύμφωνα με Ουκρανό αξιωματούχο, ο Πούτιν έχει κηρύξει την 9η Μαΐου ως την ημερομηνία σταθμό κατά την οποία θα τελειώσει η πολεμική του εισβολή στην Ουκρανία.

Η ημερομηνία αυτή είναι πολύ συμβολική, όχι μόνο για τη Ρωσία αλλά και όλον τον κόσμο καθώς γιορτάζεται η νίκη ενάντια στους Ναζί του γερμανικού Άξονα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Σύμφωνα με πληροφορίες από ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, το ενδεχόμενο ο πόλεμος να ολοκληρωθεί πριν από τις 9 Μαΐου είναι ανοιχτό», ανέφερε ο Ουκρανός αξιωματούχος στην αγγλική εφημερίδα.

Κατά πόσο θα επαληθευτεί η εκτίμηση του Ουκρανού αξιωματούχου θα φανεί τις επόμενες εβδομάδες καθώς πηγές από την Ουκρανία αναφέρουν ότι οι Ρώσοι συναντούν σθεναρή αντίσταση σε πολλές πόλεις.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact