ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η στιγμή της αλήθειας είναι η 5η Ιουνίου»

Την πεποίθησή του πως «αν δεν υπάρξει συμφωνία δεν θα υπάρχουν λεφτά για να πληρωθεί η δόση του ΔΝΤ» εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης στον τηλεοπτικό σταθμό «Star» και το δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου και σημείωσε με νόημα πως «η στιγμής της αλήθειας είναι η 5η Ιουνίου».

Παράλληλα, ο κ. Φίλης κατήγγειλε την συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ πως «έστησε παγίδα στη σημερινή κυβέρνηση» προκειμένου να «στραγγαλιστεί» η οικονομία και μάλιστα σε αυτό «είχε και… πλάτες στο εξωτερικό». Επιπλέον, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «η όποια συμφωνία πρέπει να διασφαλιζει την χρηματοδότηση της οικονομίας».

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε πως «η κυβέρνηση κάνει δήθεν διαπραγμάτευση», ενώ με τον χρόνο που χάνει «παρά το γεγονός ότι λέει πως δεν θα πάρει υφεσιακά μέτρα έχει ξαναρίξει την χώρα στην ύφεση μη υπογράφοντας μια συμφωνία, διογκώνοντας τον δημόσιο τομέα σε βάρος του ιδιωτικού».

Επιπλέον ο κ. Γεωργιάδης, σημείωσε, πως ακόμα και μια κακή συμφωνία είναι καλύτερη από τη ρήξη. «Πρέπει η κυβέρνηση να υπογράψει μια συμφωνία, οπωσδήποτε. Ακόμα και μια συμφωνία που τώρα μας φαίνεται κακή θα είναι καλύτερη από μια ρήξη η οποία θα οδηγήσει στην χρεωκοπία και καταστάσεις που ούτε καν έχουμε φανταστεί. Η Ελλάδα ακολουθεί την αντίστροφη πορεία της Κύπρου η οποία αφού χρεωκόπησε με σκληρή δουλειά πλέον βγαίνει στις αγορές και τελειώνει από το μνημόνιο. Η Ελλάδα ενώ ήταν έτοιμη να βγει στις αγορές και να τελειώσει με το μνημόνιο, πλέον υπάρχει κίνδυνος να χρεωκοπήσει».

Η αναφορά αυτή του κ Γεωργιάδη ήταν αρκετή για να… ανάψει τα «αίματα» στην εκπομπή με τον κ. Φίλη να κάνει λόγο για «θρασύδειλες διατυπώσεις» ενώ κάλεσε τον κ. Γεωργιάδη και την παράταξη του να ζητήσουν εκλογές αν θεωρούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας είπαν ψέματα στον ελληνικό λαό και τον κορόιδεψαν.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact