ΚΟΣΜΟΣ

Η συριακή σημαία υψώθηκε σε φυλάκιο που είχαν καταλάβει οι αντάρτες

Δεν προηγήθηκε μάχη, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο

Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και του Ρώσου συμμάχου του ανακατέλαβαν σήμερα το συνοριακό φυλάκιο Νασίμπ στη μεθόριο με την Ιορδανία, τρία και πλέον χρόνια μετά την κατάληψή του από τους αντάρτες, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οχήματα της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας και εκπρόσωποι της (συριακής) διοίκησης των συνόρων έφθασαν στο φυλάκιο (…) χωρίς (να προηγηθεί) καμία μάχη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το συριακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana ανέφερε από την πλευρά του πως «η συριακή σημεία υψώθηκε στο φυλάκιο Νασίμπ», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει ποιος ύψωσε τη σημαία.

Εξάλλου, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας δήλωσε σήμερα πως η επιστροφή δεκάδων χιλιάδων εκτοπισμένων Σύρων στη νότια Συρία είναι η πρώτη προτεραιότητα της χώρας του και πως συζήτησε τη χορήγηση «πρακτικών εγγυήσεων» με τα ενδιαφερόμενα μέρη. «Η εξασφάλιση της επιστροφής των Σύρων αδελφών μας στα σπίτια τους και η διασφάλιση της ασφάλειάς τους στη χώρα τους οδηγεί τις συζητήσεις μας με όλα τα μέρη», έγραψε στο Twitter ο Αϊμάν Σαφάντι.

Στο μεταξύ, πηγές των ανταρτών τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters δήλωσαν πως οι Σύροι άμαχοι που διέφυγαν από μια κυβερνητική επίθεση στη νοτιοδυτική Συρία θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους με ρωσικές εγγυήσεις προστασίας στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που επιτεύχθηκε σήμερα από τη Ρωσία.

Οι ρωσικές εγγυήσεις θα επεκταθούν επίσης και στους μαχητές των ανταρτών που θέλουν να «διευθετήσουν το καθεστώς» τους με την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ – μια διαδικασία με την οποία πρώην αντάρτες αποδέχονται να ζήσουν ξανά υπό κρατική διοίκηση, δήλωσαν οι πηγές αυτές.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact