ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η συμφωνούμε ή πάω αύριο για εκλογές!

Η συμφωνούμε ή πάω αύριο για εκλογές!

Οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα έφεραν τα πάνω-κάτω σε Ευρωπαίους και νοσταλγούς του μνημονίου στην Ελλάδα.

Η ομιλία του ήταν μεστή με έντονα στοιχεία αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης που υφίστανται οι Έλληνες και προανήγγειλε εξεταστικές επιτροπές για αυτούς που οδήγησαν την χώρα στο γκρεμό.

Επαναβεβαίωσε τα όσα είχε ήδη πει προεκλογικά και τόνισε πολλές φορές ότι δεν υποχωρούμε. Κάτω από τις γραμμές των προγραμματικών δηλώσεων διαφαίνεται η απειλή προς τους Ευρωπαίους ότι “εάν δεν δεχθείτε το συμβιβασμό και όσα ζητάω, τότε υπάρχει και η διέξοδος των εκλογών”

Οι Ευρωπαίοι είναι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελαν να καταφύγει ο κ. Τσίπρας δηλαδή σε έκτακτες εκλογές διότι αυτό θα αποτελούσε στην ουσία δημοψήφισμα κατά κυρίως της Γερμανίας. Εάν δεν συμφωνήσουν οι Ευρωπαίοι και προχωρήσει ο κ. Τσίπρας σε εκλογές, γνωστός δημοσκόπος έλεγε στο spirospero.gr ότι θα ξεπεράσει το 50%. Και το αιτιολογούσε ότι εκτός από τα μέτρα τα οποία διαβεβαίωσε ότι θα λάβει, τόνωσε την υπερηφάνεια του λαού που επί 5 χρόνια την είχε απολέσει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομιλία του Πρωθυπουργού έφερε αναστάτωση στη Συγγρού κυρίως διότι ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε την τακτική των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου α ζητήσουν μόνο 2μηνη παράταση του Μνημονίου για να εκβιάσουν τους πολίτες και να φέρουν σε δύσκολη θέση τη νέα κυβέρνηση.

Ο Πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι του είπαν ότι “εμείς θέλαμε εξάμηνη παράταση, αλλά ο κ. Σαμαράς επέμενε στην 2μηνη”.

Οι Ευρωπαίοι έλεγαν στον Σαμαρά ότι η 2μηνη παράταση είναι πολύ μικρή και δεν θα προλάβετε να αξιολογηθείτε από την τρόικα. Αλλά ο κ. Σαμαράς επέμενε στο 2μηνο. Εάν είχε δοθεί η 6μημη παράταση δε θα χρειαζόταν τώρα η κυβέρνηση να μάχεται να πείσει την Μέρκελ και τους άλλους Ευρωπαίους για συμφωνία γέφυρα έως το τέλος Μαΐου.

Υψηλόβαθμος στέλεχος της ΝΔ μας έλεγε μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων ότι “ο κ. Σαμαράς επίτηδες επέμενε στο 2μηνο για να αναγκαστεί ο κ. Τσίπρας να ζητήσει παράταση του Μνημονίου και έτσι να αποδεχθεί την πολιτική του κ. Σαμαρά”. Ο κ. Τσίπρας όμως στις προγραμματικές του δηλώσεις ξεκαθάρισε ότι “επ’ουδενί θα ζητήσει παράταση του Μνημονίου”.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact