ΕΛΛΑΔΑ

Η ΤΕΚΑΛ για φοιτητές από όλη την Ευρώπη

Τριάντα νέους από Πανεπιστημιακά και Πολυτεχνικά ιδρύματα της Ευρώπης φιλοξένησε πρόσφατα στο υπό ολοκλήρωση έργο του Δυτικού Προβλήτα ΙΙΙ η ΤΕΚΑΛ σε συνεργασία με τον φοιτητικό οργανισμό BEST Athens.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ακαδημαϊκού σεμιναρίου με τίτλο “Brave Or Afraid of Tides”, που διοργάνωσε ο οργανισμός BEST Athens με την υποστήριξη της σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Χάρη στη διεθνή αυτή πρωτοβουλία, οι συμμετέχοντες αριστούχοι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ένα project που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα έργα υποδομής που εκτελούνται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, ενώ έχει προσελκύσει και το διεθνές ενδιαφέρον.

Η επίσκεψη στο εν λόγω έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα του σεμιναρίου εξαιτίας των πολυάριθμων προκλήσεων που αυτό παρουσιάζει, με κυριότερες την κατασκευή του παράλληλα με τη λειτουργία του Λιμένα και την εξέλιξή του από τα βαθιά προς τα ρηχά, αλλά και των καινοτόμων κατασκευαστικών μεθόδων που εφαρμόζει η ΤΕΚΑΛ προκειμένου να τις αντιμετωπίσει. Χαρακτηριστικά, η ΤΕΚΑΛ ανέπτυξε σε συνεργασία με το Κέντρο Καινοτομίας Κατασκευών του Ε.Μ.Π. δικό της λογισμικό για την προσομοίωση της κατασκευής ειδικών τεμαχίων που τοποθετούνται για τη δημιουργία του κρηπιδότοιχου (CaissonSim) με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει την κατασκευή τους σε χρόνο ρεκόρ για τα διεθνή κατασκευαστικά δεδομένα. Η δέσμευση που έχει αναλάβει η ΤΕΚΑΛ για παράδοση του ~70% του έργου τον Ιούλιο του 2016, δηλαδή σε χρονικό διάστημα 18 μηνών από την έναρξή του, αποτέλεσε έναν επιπλέον λόγο για τον οποίο το συγκεκριμένο project θεωρήθηκε ως ένα διεθνές case study.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης τους στο εργοτάξιο, οι συμμετέχοντες φοιτητές επισκέφθηκαν και τον υπό κατασκευή Νέο Προβλήτα Πετρελαιοειδών, που επίσης οδεύει προς ολοκλήρωση εντός των επόμενων μηνών.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact