ΚΟΣΜΟΣ

Η Τερέζα Μέι προειοδοποιεί τον ΟΗΕ για το προσφυγικό: Δικαίωμά μας η προστασία των συνόρων μας

Συγκεκριμένο αριθμό προσφύγων απευθείας από τα στρατόπεδα των εμπόλεμων χωρών και όχι από αυτούς που έχουν περάσει στην Ευρώπη θα δέχεται η Βρετανία.

Σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει σήμερα η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, η οποία βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για την ετήσια Σύνοδο των Ηνωνμένων Εθνών. Οπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Deutsche Welle η βρετανή πρωθυπουργός θα τονίσει στην ομιλία της ότι η διαχείριση του προσφυγικού ήταν λάθος εξαρχής, πως οι χώρες έχουν συγκεκριμένα όρια αντοχής όσον αφορά τον αριθμό προσφύγων που είναι διατεθειμένες να δεχθούν και πως στον αριθμό των 20 εκατ. που ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη δεν συμπεριλαμβάνονται μόνο πρόσφυγες αλλά και οικονομικοί μετανάστες.

«Είναι δικαίωμα και υποχρέωση η προστασία των συνόρων μας» θα υπογραμμίσει η βρετανή πρωθυπουργός. Παράλληλα θα ανακοινώσει ότι η Βρετανία θα δεχθεί συγκεκριμένο αριθμό προσφύγων απ’ ευθείας από τα στρατόπεδα των εμπόλεμων χωρών και όχι από εκείνους που έχουν ήδη περάσει στην Ευρώπη.

Επιθέσεις μετά το Brexit

Η ομιλία της έρχεται σε μια στιγμή που καταγράφεται άνοδος των επιθέσεων στη Βρετανία κατά ανατολικοευρωπαίων μετά το Brexit όπως καταγγέλουν οι προξενικές αρχές των χωρών της Αν. Ευρώπης.

Εξήντα επιθέσεις εναντίον Ανατολικοευρωπαίων μεταναστών κατέγραψαν οι προξενικές αρχές της Πολωνίας, των Βαλτικών χωρών, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας. Μακράν η πλειοψηφία των θυμάτων είναι Πολωνοί με αποκορύφωμα τον θάνατο ενός εξ αυτών στο Έσσεξ, ο οποίος δέχτηκε επίθεση από πέντε 15χρονους.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της Γκάρντιαν, η οποία ήλθε σε επαφή με τις 27 πρεσβείες των χωρών της ΕΕ, στόχος των επιθέσεων είναι αποκλειστικά Ανατολικοευρωπαίοι, ή όσοι εκλαμβάνονται ως τέτοιοι, όπως αποδεικνύει καταγγελία Φινλανδής που ενώ μιλούσε στο παιδί της στην μητρική της γλώσσα οι επιτιθέμενοι θεώρησαν ότι ήταν Πολωνή.

Οι επιθέσεις δεν περιορίζονται μόνο σε άτομα, αλλά και σε οικίες και μαγαζιά ανατολικοευρωπαίων μεταναστών. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επιληφθεί άμεσα της κατάστασης με την επιβολή αυστηρών μέτρων για την πάταξη ρατσιστικών επιθέσεων εναντίον μεταναστών.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact