ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία εκτός ελέγχου το πάει για πόλεμο

«Οι Κούρδοι της Συρίας είναι σύμμαχοι μας εναντίον του ISIS»!

Αμέσως μετά ξέσπασε διπλωματικό επεισόδιο ΗΠΑ-Τουρκίας με την Άγκυρα να καλεί τον αμερικανό πρέσβη, John Bass, στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών για εξηγήσεις…

Παρέμβαση έκανε όμως και το ΝΑΤΟ αφού ο Γ.Γ. Jens Stoltenberg κατηγόρησε την Ρωσία για «bullying» στους γείτονες της με φόντο την στρατιωτική ετοιμότητα της Νότιας Διοίκησης!

«Η Ρωσία προετοιμάζεται αν χρησιμοποιήσει την στρατιωτική της δύναμη για να εκφοβίσει τους γείτονες της και να ξαναχαράξει τα σύνορα της Ευρώπης…»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ν.Πεσκόφ απάντησε ότι «οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας είναι στη χειρότερη δυνατή κατάσταση των τελευταίων δεκαετιών με ευθύνη της Άγκυρας η οποία έχει διαπράξει προδοτικές πράξεις επιθετικότητας εναντίον της Ρωσίας»!

«Οι κατηγορίες του Ρ.Τ.Ερντογάν για ρωσική εισβολή στην Συρία είναι εξωφρενικές για τον πολύ απλό λόγο ότι οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις επιχειρούν στην Συρία μετά από αίτημα της νόμιμης κυβέρνησης έτσι δεν μπορούν να υπάρξουν οποιεσδήποτε εικασίες είτε de jure είτε de facto» τόνισε.

Τα τουρκικά ΜΜΕ συνεχίζουν τους υψηλούς τόνους σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθεί η εισβολή λέγοντας πως «η Συρία υποστηρίζει και εξοπλίζει το YPG ενώ την Κυριακή παρέδωσε στους Κούρδους τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών και οπλισμού»!

«Τέσσερα στρατιωτικά αεροσκάφη του συριακού Στρατού παρέδωσαν όπλα και πυρομαχικά στο αεροδρόμια του Qamishli Airport στην Hasaka την Κυριακή το βράδυ» και προσθέτουν πως «οι Κούρδοι πλησιάζουν τα τουρκικά σύνορα»!

To Iράν με την σειρά του σχολίασε πως «η υποστήριξη των ΗΠΑ στην Σαουδική Αραβία για χερσαία εισβολή δείχνει την αποτυχία της αμερικανικής πολιτικής στην Δυτική Ασία πέρα από κάθε αμφιβολία»!

Ο στρατηγός Hassan Firouzabadi κατηγόρησε τις ΗΠΑ για κακόβουλες δραστηριότητες μετά την αναγγελία περί ετοιμότητας του Ριάντ να στείλει δυνάμεις στην Συρία.

«Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ά.Κάρτερ, υποστηρίζει και παρακινεί τον Οίκο των Σαούντ να ξεκινήσει πόλεμο στην Συρία. Αυτή είναι ένδειξη ότι έχασαν. Και πέρα από κάθε αμφιβολία αποδεικνύει ότι απέτυχαν» είπε ο Firouzabadi.

Δείτε το βίντεο που διέρρευσε και δείχνει την συγκέντρωση αρμάτων μάχης της Σαουδικής Αραβίας κατά μήκος των συνόρων Ιορδανίας- Συρίας…

Πηγή: pronews.grΔείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact