ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Τσέλσι νίκησε την Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Champions League

Η Τσέλσι ήταν αυτή που χαμογέλασε στον αγγλικό «εμφύλιο» το βράδυ του Σαββάτου (29/5), επικρατώντας δίκαια της Μάντσεστερ Σίτι με 1-0 στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και κατακτώντας το τρόπαιο για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Στο «Ντραγκάο» του Οπόρτο ο Τόμας Τούχελ νίκησε ξεκάθαρα τον Πεπ Γκουαρντιόλα στη μάχη των πάγκων, με τον Γερμανό τεχνικό να… παγιδεύει αμυντικά τους «πολίτες» και με τους παίκτες του να εκμεταλλεύονται τα κενά των πρωταθλητών Αγγλίας στην ανασταλτική τους λειτουργία, σε ό,τι αφορά το α’ ημίχρονο.

Οι Λονδρέζοι, που είχαν κορυφαίους τον Καντέ και τον σκόρερ Χάβερτς, στεφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2011-12, ενώ και για τον Τούχελ βέβαια αποτελεί δικαίωση η κατάκτηση του τροπαίου, το οποίο το έχασε πέρσι τον Αύγουστο ως προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, τον έδιωξαν οι Γάλλοι τον περασμένο χειμώνα κι αυτός τους αποστόμωσε ως κόουτς της Τσέλσι.

Οι «μπλε» έδειξαν από την αρχή ότι ήταν στο κλίμα της αναμέτρησης, μπλοκάροντας την επιθετική λειτουργία των «πολιτών» κι επωφελούμενοι από την κακή, όπως αποδείχθηκε, επιλογή του Γκουαρντιόλα να κατεβάσει ενδεκάδα χωρίς αμυντικό χαφ.

Εύκολα πατούσε περιοχή η Τσέλσι και στο 42′ τελικά ο Χάβερτς, σε άδεια άμυνα, πήρε την πάσα του Μάουντ, ξεπέρασε τον Έντερσον κι έμελε να πετύχει το μοναδικό γκολ του τελικού.

Στο β’ ημίχρονο ο Τούχελ έριξε όλο το βάρος στο να κλείσει κάθε διάδρομο προς την εστία του Μεντί, με τον τραυματισμό του Ντε Μπράινε να κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο της Σίτι.

Δεν είχαν καθόλου υπομονή στο παιχνίδι τους οι ποδοσφαιριστές του Γκουαρντιόλα, δεν είχαν καθαρό μυαλό και ρεαλιστικά μόνο το άστοχο σουτ του Μαχρέζ στο 90’+6 έκανε τους οπαδούς της Τσέλσι (συνολικά ήταν 14.500 οι οπαδοί των δύο ομάδων στις εξέδρες) να ανησυχήσουν.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε δίκαια νικητές τους Λονδρέζους, με τον Γκουαρντιόλα από την πλευρά του να μην μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο για τρίτη φορά στην καριέρα του (μετρά δύο κατακτήσεις ως τεχνικός της Μπαρτσελόνα) και να του μένει το απωθημένο στην πέμπτη του χρονιά στον πάγκο της Σίτι.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ισπανός Λαχόθ με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ντεβίς και Ντελ Παλομάρ.Υπεύθυνος διαιτητής ήταν ο επίσης Ισπανός Ερνάντεθ και βοηθοί οι συμπατριώτες του Μουνουέρα και Πριέτο, όπως και ο Πολωνός Γκιλ.

Διαιτητής: Ματέου Λαόθ (Ισπανία)

Κίτρινες: Γκιντογκάν, Γκαμπριέλ Ζεζούς – Ρούντιγκερ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ζιντσένκο, Μπερνάρντο Σίλβα (64΄ Φερναντίνιο), Γκιντογκάν, Ντε Μπρόιν (60΄ Ζεζούς), Μαχρέζ, Στέρλινγκ (77΄ Αγουέρο), Φόντεν

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Τζέιμς, Τιάγκο Σίλβα (λ.τρ. 39΄ Κρίστενσεν), Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Καντέ, Ζορζίνιο, Τσίλγουελ, Μάουντ (80΄ Κόβασιτς), Χάβερτζ, Βέρνερ (66΄ Πούλισικ).

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact