ΚΟΣΜΟΣ

Η Βενεζουέλα απευλάνει τον Γερμανό πρεσβευτή

Κατηγορείται για ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας υπό τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε σήμερα ότι πρόκειται να απελάσει τον Γερμανό πρέσβη Ντάνιελ Μάρτιν Κρίνερ, με την κατηγορία της ανάμιξης στης εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, δίνοντας στον Γερμανό διπλωμάτη προθεσμία 48 ωρών να αποχωρήσει από τη χώρα.

«Η Βενεζουέλα θεωρεί απαράδεκτο ότι ένας ξένος διπλωμάτης διαδραματίζει στην επικράτειά της έναν δημόσιο ρόλο πιο κοντά σε αυτόν ενός πολιτικού ηγέτη ευθυγραμμισμένου με τη συνωμοτική ατζέντα εξτρεμιστικών τομέων της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας», υπογραμμίζει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

Ο Κρίνερ ήταν μεταξύ των δεκάδων πρεσβευτών ευρωπαϊκών και λατινοαμερικανικών χωρών που βρέθηκαν την Δευτέρα στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Καράκας για να υποδεχθούν και να εγγυηθούν την ασφάλεια του αυτοανακηρυχθέντα και αναγνωρισμένου από σχεδόν 50 χώρες, περιλαμβανομένης της Γερμανίας, μεταβατικού προέδρου Χουάν Γκουαϊδό κατά την επιστροφή του στη χώρα.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι ο Γερμανός πρεσβευτής στη Βενεζουέλα χαρακτηρίστηκε μη επιθυμητό πρόσωπο από το Καράκας.

«Συντονίζουμε αυτή τη στιγμή τα επόμενά μας βήματα και με τους εταίρους μας που βρίσκονται στο πεδίο», τόνισε εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact