ΚΑΙΡΟΣ

Η «Βικτώρια»« έπνιξε» Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κρήτη – Νέο κύμα θα «χτυπήσει» την Αττική

Από το μεσημέρι της Τρίτης (12/11) η κακοκαιρία «Βικτώρια» έχει σκεπάσει τη χώρα και σύμφωνα με τις προγνώσεις θα συνεχίσει να το κάνει για αρκετές ώρες ακόμα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας και έως τις 09:00 το πρωί της Τετάρτης τα εντονότερα φαινόμενα εντοπίζονταν στην Κρήτη, ιδιαίτερα στο νομό Χανίων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo.gr κατέγραψαν πανελλαδικά τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 08:30 το πρωί της Τετάρτης στον Αλικιανό και στο Ακρωτήριο Χανίων (64 και 63 χιλιοστά αντίστοιχα), στο Σπήλι Ρεθύμνου (52), στο κέντρο των Χανίων (46), στον Πλατανιά Χανίων (46), στην Ασή Γωνιά Χανίων (43), στην Παλαιοχώρα Χανίων (41) και στις Βρύσες Χανίων (39 χιλιοστά)

Μικρής έκτασης προβλήματα έχει προκαλέσει μέχρι αυτή την ώρα η κακοκαιρία στα Χανιά.

Mέσω στρατιωτικής γέφυρας τύπου Μπέλεϋ πραγματοποιείται από το πρωί η κίνηση των οχημάτων προς το χωριό Αλικιανός του Δήμου Πλατανιά, καθώς από την κακοκαιρία υποχώρησε τμήμα της προσωρινής διάβασης που είχε δημιουργηθεί για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής

Από τον δήμο συνιστάται η προσοχή των οδηγών που κινούνται στο επαρχιακό δίκτυο προς τα χωριά Πατελάρι και Κουφός, λόγω κατολισθήσεων που υπάρχουν σε σημεία του δικτύου.

Προβλήματα λόγω κατολισθήσεων έχουν αναφερθεί ακόμα, στις περιοχές Πλοκαμιανά και Σφηνάρι του δήμου Κισσάμου με τα συνεργεία του δήμου να καθαρίζουν τους δρόμους, ώστε να διευκολύνεται η διέλευση των οχημάτων.

Η κακοκαιρία «Βικτώρια» σαρώνει την Κέρκυρα: Προβλήματα στους Οθωνούς
corfupress.com

Καταστροφές και στην Κεφαλονιά

Η κακοκαιρία «Βικτώρια» χτύπησε με μανία και την Κεφαλονιά, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στο πέρασμά της, με πλημμυρισμένους δρόμους και καταστροφές ακόμη και σε οικίες.

Περισσότερο επλήγησαν τα χωριά Νυφί και Αγία Ευθυμία. Μεγάλοι χείμαρροι με λασπόνερα και κάθε είδους υλικά πέρασαν μέσα από τις δύο κατοικημένες περιοχές, με συνέπεια να επικρατήσει πανικός.

Τέσσερα σπίτια στο χωριό Νυφί καταπλακώθηκαν από λάσπες και υλικά, ενώ κινδύνευσε και μία γυναίκα, η οποία χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί από το ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και να μεταφερθεί καλά στην υγεία της, σε ασφαλές σημείο.

Αγία Ευφημία 13/11/2019

Δημοσιεύτηκε από Τάσος Γερασίμου Καβαλλιεράτος στις Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019

Νέο κύμα θα «χτυπήσει» την Αττική

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή των βροχοπτώσεων στην Αττική έως τις 09:00 το πρωί της Τετάρτης σύμφωνα με τις μετρήσεις 67 μετεωρολογικών σταθμών.

Οι έντονες βροχοπτώσεις στο νομό Αττικής θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται έως αργά το απόγευμα σήμερα, ενώ μετά το μεσημέρι αναμένεται ένα νέο κύμα τοπικά ισχυρών καταιγίδων, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σφοδρή καταιγίδα έπληξε περί τις 02:00-02:30 το βράδυ της Τρίτης το λεκανοπέδιο της Αττικής και την πόλη της Αθήνας.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact