ΚΟΣΜΟΣ

Η Βρετανία θέλει καλές σχέσεις με την Ε.Ε. μετά το Brexit

«Το να μετατραπεί αυτό σε μια οικονομική εταιρική σχέση που να λειτουργεί θα είναι ένα κοινό εγχείρημα»

Δεν θέλει η Βρετανία να υπονομεύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την αποχώρησή της από αυτήν. Αντ’ αυτού επιθυμεί να γίνει ένας σεβαστός εταίρος στον καθορισμό νέων προτύπων για μια οικονομία που μεταβάλλεται, δήλωσε σήμερα ο υπουργός για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε ομιλία του στη Βιέννη, την οποία ο Ντέιβις χαρακτήρισε μία από τις πραγματικά παγκόσμιες πόλεις, ο υπουργός προσπάθησε να περιορίσει τις ανησυχίες στην ΕΕ ότι η Βρετανία θα χρησιμοποιήσει το Brexit ως έναν τρόπο για να απορυθμίσει την οικονομία της και να υποβαθμίσει τα πρότυπα για την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Ο Ντέιβις εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούν να πετύχουν μια συμφωνία, αλλά κάλεσε την ΕΕ να θεωρήσει «κοινό εγχείρημα» την εξασφάλιση μιας συμφωνίας.

«Το να μετατραπεί αυτό σε μια οικονομική εταιρική σχέση που να λειτουργεί θα είναι ένα κοινό εγχείρημα, όπως και ο σχεδιασμός των μηχανισμών που θα διασφαλίζουν ότι και οι δύο πλευρές σέβονται το ανοικτό εμπόριο και το θεμιτό ανταγωνισμό», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact