ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Χρυσή Αυγή ζητά να συνεχιστεί η δίκη μετά τις εκλογές

Υποστηρίζουν πως «δεν μπορούν να φέρουν εις πέρας τον προεκλογικό τους αγώνα»

Αίτημα να συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής μετά τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου υπέβαλαν στο δικαστήριο έξι συνήγοροι υπεράσπισης κατηγορουμένων στην πολύκροτη υπόθεση.

Ο λόγος, όπως είπαν, είναι ότι κατέρχονται ως υποψήφιοι στην επικείμενη εκλογική διαδικασία με το κόμμα της Χρυσής Αυγής με αποτέλεσμα «να μην μπορούν να φέρουν εις πέρας τον προεκλογικό τους αγώνα».

Το δικαστήριο αποσύρθηκε προκειμένου να αποφασίσει τόσο για το αίτημα των συνηγόρων όσο και για τις ενστάσεις ακυρότητας που υπέβαλαν οι κατηγορούμενοι με την εισαγγελέα της έδρας να έχει προτείνει την απόρριψη τους .

Η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε στο δικαστήριο να πει «όχι» στους κατηγορούμενους με το σκεπτικό ότι οι ενστάσεις προβάλλονται απαραδέκτως, καθώς θα έπρεπε να είχαν προταθεί ως το τέλος της προδικασίας.

Ωστόσο, η εισαγγελέας επιφυλάχθηκε να προτείνει για την ένσταση που αφορούσε στην περίπτωση του Διονύση Λιακόπουλου, που φέρεται να εμπλέκεται στην  υπόθεση δολοφονίας  Λουκμάν,  με την οποία ζητούσε την άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου προκειμένου να αποδείξει την αθωότητα του.

Η Πολιτική Αγωγή συντάχθηκε με τη θέση της εισαγγελέως με τον Θεόδωρο Θεοδωρόπουλο (ΠΑΜΕ) να διαμαρτύρεται καθώς , όπως είπε, «περιορίζεται το αντικείμενο της δίκης» αφού δεν μπορεί να τοποθετηθεί επί ενστάσεων οι οποίες εγείρουν νομικά ζητήματα, όπως το διαρκές έγκλημα αφού δεν νομιμοποιείται παρά μόνον απέναντι σε συγκεκριμένους κατηγορουμένους.

«Δεν είμαστε ανεκτικοί να παραχωρήσουμε οποιοδήποτε δικαίωμα των κατηγορουμένων» απάντησε ο Τάκης Μιχαλόλιας, συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Νωρίτερα ο κ.  Μιχαλόλιας, έκανε λόγο για ανοχή του δικαστηρίου αναφορικά με την πολιτική αγωγή, με αποτέλεσμα την αντίδραση της προέδρου της έδρας. Ο συνήγορος αναφερόμενος στην εισαγγελική πρόταση, υποστήριξε ότι η ένσταση για το τεκμήριο αθωότητας δεν έχει κριθεί, προσθέτοντας: «Θα έπρεπε να είχε μελετηθεί προσεκτικότερα το βούλευμα και λόγω του θορύβου που προκλήθηκε για την προδικασία και τις δραστηριότητες της εισαγγελικής αρχής».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης επιχειρηματολόγησαν υπέρ των θέσεών τους επιμένοντας στα αιτήματα τους επικαλούμενοι και τη σχετική νομολογία. Μάλιστα, ο Τάκης Μιχαλόλιας ζήτησε γραπτώς την πρόταση της εισαγγελέως προκειμένου να τοποθετηθεί . Αν και το αίτημα  απορρίφθηκε ο συνήγορος υπεράσπισης Βασίλης Καπερνάρος επανήλθε επικαλούμενος την «τήρηση της νομιμότητας».

Πάντως και σήμερα απουσίαζαν από την δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού οι περισσότεροι κατηγορούμενοι μέλη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact