ΕΛΛΑΔΑ

Ιερώνυμος: Αν θέλουμε να βγούμε από το αδιέξοδο χρειάζεται ενότητα και όχι κακομοιριά

«Είμαστε υπεύθυνοι για το καθετί», επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά τα εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών. 

«Εμείς να πρωτοστατήσουμε και, αν θέλουμε να βγούμε από το αδιέξοδο, χρειάζεται ενότητα και συνεργασία όλων και όχι κακομοιριά. Να μην ψάχνουμε μόνον ποιος φταίει ή τι φταίει, αλλά και πόσο είναι το βάρος της ευθύνης του καθενός μας» συμπλήρωσε ο Αρχιεπίσκοπος. 

Εν συνεχεία, αφού ευχήθηκε αυτό το έργο να αποδώσει καρπούς, έκανε αναφορά στον ενθουσιασμό και τη δύναμη των παιδιών, τα οποία παρομοίασε με τα δυνατά ρυάκια, που κυλούν ορμητικά: «Οι νέοι χαρακτηρίζονται από τον ενθουσιασμό και την ορμή των υδάτων, όπως εκείνα τρέχουν στα βουνά. Θα πρέπει γονείς, Εκκλησία και Πολιτεία να αξιοποιήσουμε αυτόν τον ενθουσιασμό, δημιουργώντας ταυτόχρονα κανάλια διεξόδων, ώστε να απορροφηθεί η ορμή αυτή δημιουργικά», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και σημείωσε ότι στον ενθουσιασμό των νέων «κρύβεται το αύριο».  

Επιπρόσθετα, έκανε λόγο για την αντίληψη πολλών ανθρώπων ότι «η Εκκλησία πρέπει να είναι περιορισμένη στα πνευματικά της καθήκοντα». Σε αυτό το πλαίσιο, επικαλέστηκε τον ‘Αγιο Ιάκωβο τον Αδελφόθεο, για να υπογραμμίσει πως «η αγάπη προς τον Θεό δεν μπορεί να είναι ξέχωρη από την αγάπη προς τον κάθε άνθρωπο». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «μπορεί κανείς να κάνει το καλό, να αγαπά τον άνθρωπο, χωρίς να ασχολείται με ζητήματα πνευματικά. Η άλλη αντίληψη, μεταξύ πολλών Χριστιανών, λέγει ότι πρέπει να ασχολούμαστε μόνο με τα πνευματικά και όλα τα άλλα είναι ευθύνη της Πολιτείας. Και οι δύο θέσεις συνιστούν παρεξήγηση. Χρειάζονται και τα δύο: και η αγάπη προς τον Θεό και η διακονία του Θεού, που εμπνέει και δίνεται ως αγάπη προς τον κάθε άνθρωπο». 

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά το Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών χαρακτήρισε «πολύ σημαντικές» τις δομές του, αλλά έκρινε και άκρως αναγκαίο να υπάρχουν το κοινωνικό φροντιστήριο και οι άλλες δραστηριότητες που προσφέρουν τόσες ευκαιρίες στους νέους.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, τη συνοδεία του πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη, επισκέφθηκε σήμερα τη Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας ύστερα από πρόσκληση του μητροπολίτη Ιωήλ, προκειμένου να εγκαινιάσει το Πνευματικό Κέντρο, στο οποίο, μεταξύ άλλων, στεγάζονται το Κοινωνικό Φροντιστήριο που στηρίζει περισσότερα από 400 παιδιά, αλλά και πολλές ακόμη δραστηριότητες.
 
Παρέστησαν οι μητροπολίτες Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ, Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης, Κίτρους και Κατερίνης Γεώργιος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος και ο ηγούμενος της Ι.Μ. Βλαττάδων επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος. Επίσης, ο δήμαρχος Πέλλας, εκπρόσωποι τοπικών αρχών, συλλόγων και οργανισμών, κληρικοί της Μητρόπολης, και πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact