ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ικανοποίηση και αντιδράσεις από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου


Δεν έλειψαν οι αντιδράσεις και μετά την ψήφιση, αφού οι συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας ήδη προανήγγειλαν κινητοποιήσεις αντιδρώντας στην ψήφιση του άρθρου 221

Πέρασε αργά το απόγευμα της Τετάρτης το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, των οποίων πολλές διατάξεις προκάλεσαν αναταραχή στα δύο κυβερνητικά κόμματα τις προηγούμενες ημέρες. Μετά τις διορθώσεις που μεσολάβησαν και μετά τις έντονες διαβουλεύσεις το νομοσχέδιο πέρασε με τις ψήφους των κυβερνητικών βουλευτών που συμμετείχαν στην ψηφοφορία. Από τα 13 άρθρα του υπουργείου Οικονομικών ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τα 5, δήλωσε “παρών” στα 4 και καταψήφισε τα υπόλοιπα 4.  Πάντως δεν έλειψαν οι αντιδράσεις και μετά την ψήφιση, αφού οι συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας ήδη προανήγγειλαν κινητοποιήσεις αντιδρώντας στην ψήφιση του άρθρου 221.

Περιφερειακός Τύπος

Οι περισσότερες αντιδράσεις προκλήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από βουλευτές των δύο κυβερνητικών κομμάτων της περιφέρειας, οι οποίοι προειδοποιούσαν ότι θα καταψηφίσουν την πρόβλεψη που καταργούσε την υποχρεωτική δημοσίευση προκηρύξεων δημοσίου και των ΟΤΑ στον Τύπο. Μέχρι την τελευταία στιγμή οι βουλευτές  της κυβερνητικής πλευράς δεν έκαναν πίσω και τελικά με τροπολογία η υποχρέωση της δημοσίευσης παρέμεινε για τον επαρχιακό και τοπικό Τύπο, ενώ ήρθη για τα έντυπα πανελλαδικής κυκλοφορίας

Μη καταβολή ΦΠΑ για 400000 επιχειρήσεις

Σχεδόν μία ώρα πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ο υπουργός Οικονομικών επιφύλασσε μια ευχάριστη έκπληξη για τις επιχειρήσεις που έχουν δηλώσει ακαθάριστα έσοδα μέχρι 10000 ευρώ. Ο κ. Χαρδούβελης με κυβερνητική τροπολογία πρότεινε να απαλλαγούν από την υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ σημειώνοντας ότι έτσι αυτές οι επιχειρήσεις θα τονωθούν ως προς την ανταγωνιστικότητά τους. Ο υπουργός Οικονομικών, επίσης, υπογράμμισε ότι με αυτόν τον τρόπο θα απελευθερωθεί προσωπικό στις εφορίες το οποίο θα μπορεί να στραφεί στον έλεγχο των μεγάλων επιχειρήσεων.

Αντιδράσεις από τους ένστολους

Την έντονη δυσαρέσκειά τους εξέφραζαν οι συνδικαλιστές της αστυνομίας μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Οι συνδικαλιστές δήλωσαν ότι πρόκειται να ενημερώσουν τα μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων για το ποιοι βουλευτές ψήφισαν το άρθρο 221 που αφορά στο ταμείο τους. Επίσης προανήγγειλαν κινητοποιήσεις για το επόμενο διάστημα, οι οποίες να είναι ακόμα και απεργιακές.

Αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων

Με τροπολογία του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διευκρινίστηκε ότι είναι αποσυνδεδεμένη η αξιολόγηση από περαιτέρω μειώσεις στο μισθό ή το ενδεχόμενο απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. Επίσης ξεκαθαρίστηκε ότι το παρόν σύστημα αξιολόγησης είναι προσωρινό και ότι όσοι δημόσιοι υπάλληλοι αξιολογηθούν στη χαμηλότερη κλίμακα βαθμολόγησης θα λάβουν μέρος σε προγράμματα επιμόρφωσης.

Τέλος, σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι προθεσμίες για τις εκθέσεις αξιολόγησης ανακαθορίζονται ως εξής:

– Έως την 1η Σεπτεμβρίου εκδίδεται η απόφαση επιμερισμού ποσοστών
– Εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου συντάσσεται η αυτοαξιολόγηση, μετά το πέρας του οποίου συντάσσονται εντός 15 ημερών οι εισηγήσεις, εφόσον απαιτούνται.
– Εντός μηνός από το πέρας της προθεσμίας συμπλήρωσης της αυτοαξιολόγησης ή της εισήγησης, εφόσον απαιτείται, συντάσσονται οι εκθέσεις αξιολόγησης από τους αξιολογητές.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact