ΚΟΣΜΟΣ

Ικανοποίηση στον ΟΗΕ από τη συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί

Τι αναφέρει η γραπτή ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας

Τη συνάντηση των Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί καλωσόρισε ο ΟΗΕ, μέσω των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, όπως τονίστηκε από γραπτή ανακοίνωση προς τον Τύπο που εκδόθηκε σήμερα.

«Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας καλωσόρισαν την πρόοδο που σημείωσαν οι δύο ηγέτες όσον αφορά τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ιδίως τις αποφάσεις τους σχετικά με τη διαλειτουργικότητα της κινητής τηλεφωνίας και τη διασύνδεση ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να διευκολυνθεί η μεγαλύτερη αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο κοινοτήτων, καθώς και την απόφασή τους για τον καθαρισμό 18 ύποπτων επικίνδυνων περιοχών, με σκοπό να εργαστούν προς την κατεύθυνση μιας Κύπρου απαλλαγμένης από νάρκες», αναφέρεται σχετικά.

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, υπενθυμίζοντας το πρόσφατο ψήφισμα 2453 (2019), ενθάρρυναν τους ηγέτες να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για τη συμφωνία και εφαρμογή νέων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Σε σχέση με τις εξελίξεις στο Κυπριακό, τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας προέτρεψαν τις δύο πλευρές και όλους τους εμπλεκόμενους συμμετέχοντες να ανανεώσουν την πολιτική βούληση και τη δέσμευσή τους για μια διευθέτηση υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

«Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας επανέλαβαν και πάλι την έκκλησή τους στους δύο ηγέτες να καταβάλουν τις προσπάθειές τους επειγόντως για περαιτέρω εργασία, για την επίτευξη συγκλίσεων σε κεντρικά θέματα, τονίζοντας ότι το status quo είναι μη βιώσιμο», προστίθεται, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Καταλήγοντας, τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας επανέλαβαν την υποστήριξή τους για μια κυπριακής ηγεσίας διαδικασία και επιβεβαίωσαν τον πρωταρχικό ρόλο των Ηνωμένων Εθνών στην υποβοήθηση των μερών να επιτύχουν μία διευθέτηση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact