ΚΟΣΜΟΣ

Ικανός να πλήξει το νησί Γκουάμ ο πύραυλος που εκτόξευσε η Β. Κορέα

Έφτασε σε υψόμετρο 770 χλμ. και κάλυψε απόσταση 3.700 χλμ – Ενημερώθηκε ο Τραμπ – Οργή στην Ιαπωνία

Για τη νέα εκτόξευση από τη Βόρεια Κορέα ενός πυραύλου ο οποίος πέρασε πάνω από την Ιαπωνία, ενημερώθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ όπως γνωστοποίησε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ήταν ο γενικός γραμματέας της αμερικανικής προεδρίας, ο στρατηγός ε.α. των Πεζοναυτών Τζον Κέλι, αυτός που ενημέρωσε τον πρόεδρο Τραμπ, διευκρίνισε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας καταδίκασε «με τον πλέον έντονο τρόπο» τη νέα εκτόξευση ενός πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, ο οποίος πέρασε πάνω από τη νήσο Χοκάιντο και κατέπεσε στον Ειρηνικό Ωκεανό, διά στόματος του ιάπωνα κυβερνητικού εκπροσώπου Γιοσιχίντε Σούγκα.

«Αυτές οι επανειλημμένες προκλήσεις από μέρους της Βόρειας Κορέας είναι ανεπίτρεπτες και διαμαρτυρόμαστε με τον πλέον έντονο τρόπο», δήλωσε ο Σούγκα σε δημοσιογράφους.

Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από τη Βόρεια Κορέα στις 06:57 ώρα Ιαπωνίας (00:57 ώρα Ελλάδας), πέταξε πάνω από τη νήσο Χοκάιντο και έπεσε στη θάλασσα στις 07:16 (01:16 ώρα Ελλάδας) περίπου 2.000 χλμ. ανατολικά του ακρωτηρίου Ερίμο, πρόσθεσε ο Σούγκα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας Τάρο Κόνο δήλωσε ότι θεωρεί πως ο πύραυλος ο οποίος εκτοξεύθηκε νωρίτερα σήμερα από τη Βόρεια Κορέα ήταν ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος (ICBM), δοθέντος του βεληνεκούς του, μεταδίδει η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK.

Αντίθετα ο στρατός των ΗΠΑ, που επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι κατέγραψε την εκτόξευση και παρακολούθησε την τροχιά του πυραύλου, έκανε λόγο για έναν βαλλιστικό πύραυλο μέσου βεληνεκούς κι εκτίμησε ότι δεν αποτελούσε απειλή για το Γκουάμ ή κάποιο άλλο τμήμα του αμερικανικού εδάφους.

Η Ιαπωνία διαμαρτύρεται για την ενέργεια αυτή και θα αναλάβει την προσήκουσα δράση στα Ηνωμένα Έθνη παραμένοντας σε στενή επαφή με τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα, ανέφερε ακόμη ο Σούγκα.

Σύμφωνα με τον στρατό της Νότιας Κορέας, ο πύραυλος έφθασε σε υψόμετρο 770 χλμ. και κάλυψε απόσταση 3.700 χλμ., κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούσε να πλήξει το νησί Γκουάμ, περιοχή των ΗΠΑ όπου βρίσκονται σημαντικές στρατιωτικές βάσεις.

Τον περασμένο μήνα, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε άλλον έναν πύραυλο από μια περιοχή κοντά στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ ο οποίος πέρασε πάνω από το Χοκάιντο και κατέπεσε στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η Ιαπωνία συγκάλεσε—όπως και η Νότια Κορέα—το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας μετά τη νέα εκτόξευση από τη Βόρεια Κορέα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact