ΚΟΣΜΟΣ

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο έπεσε από τον τρίτο όροφο – Δύο νεκροί

Τον θάνατο δύο ανθρώπων προκάλεσε η πτώση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου της κινεζικής εταιρείας Nio, όταν έπεσε από τον τρίτο όροφο των εγκαταστάσεών της στη Σαγκάη.

Ένα μέλος του προσωπικού και ένας συνεργάτης από άλλη εταιρεία έχασαν επί τόπου τη ζωή τους. Μετά το συμβάν η Nio ξεκίνησε επείγουσα έρευνα για την αιτία σε συνεργασία με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Η περιοχή του τρίτου ορόφου από όπου έπεσε το αυτοκίνητο θεωρείται εκθεσιακός χώρος, χώρος δοκιμών ή χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων.

«Η εταιρεία μας συνεργάστηκε με το τμήμα δημόσιας ασφάλειας για να ξεκινήσει η έρευνα και η ανάλυση των αιτιών του ατυχήματος. Με βάση την ανάλυση της κατάστασης στο σημείο, μπορούμε αρχικά να επιβεβαιώσουμε ότι επρόκειτο για ατύχημα (που δεν προκλήθηκε από το όχημα)» ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, η οποία εξέφρασε τη θλίψη της για τις ανθρώπινες απώλειες.

Η αρχική ανακοίνωση της Nio στο Weibo προσέλκυσε περισσότερα από χίλια σχόλια μέσα σε μισή ώρα, αλλά στη συνέχεια κατέβηκε κι αυτό γιατί η τελευταία πρότασή της, κατά την οποία αποποιούνταν οποιαδήποτε ευθύνη, λέγοντας ότι το δυστύχημα «δεν σχετίζεται με το ίδιο το όχημα» προκάλεσε πολλές οργισμένες απαντήσεις από τους χρήστες των social media. Ένα σχόλιο έγραφε «δείχνει το κρύο αίμα του καπιταλισμού», ενώ ένα άλλο είπε “Η τελευταία πρόταση δείχνει τέτοια αδιαφορία. Οι άνθρωποι έκαναν test drive κι εσείς λέτε ότι [το δυστύχημα] δεν έχει καμία σχέση με το όχημα;»

Ένας άλλος χρήστης του Weibo είπε ότι «θα πρέπει να επιβεβαιώσει το γραφείο δημόσιας ασφάλειας εάν πρόκειται για ατύχημα ή όχι». Μετά τις αντιδράσεις η αυτοκινητοβιομηχανία έσπευσε να ανασκευάσει τη φράση της, η οποία εξακολουθεί να αναφέρεται στο συμβάν ως ατύχημα, αλλά τώρα το «δεν προκλήθηκε από το όχημα» μέσα σε παρενθέσεις, προφανώς για να μην τονίσει αυτό το μέρος της πρότασης. Όλα τα σχόλια στη νέα ανάρτηση είναι πλέον “RIP”.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact