ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Γιατροί πέρασαν παράνομα έναν ασθενή στο «αντίπαλο» κρατίδιο

Η εικόνα που αντίκρισαν Ινδοί αστυνομικοί σε έναν έρημο αυτοκινητόδρομο, μέσα στη νύχτα, ήταν παράξενη και ταυτόχρονα συγκινητική.: μια ομάδα γιατρών έσπρωχνε ένα αναπηρικό αμαξίδιο προκειμένου να μεταφέρει έναν διαβητικό ασθενή στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση.

Εξαιτίας των βίαιων ταραχών που έχουν σημειωθεί στο παρελθόν με αφορμή τη διανομή του νερού, έχει διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων και των ασθενοφόρων, μεταξύ των κρατιδίων Καρνατάκα και Τάμιλ Νάντου, στη νότια Ινδία.

Εδώ και δύο χρόνια, ένας 55χρονος ασθενής του γιατρού Αρικισένιν Αλιτσέλβαν, περίμενε στο Μπανγκαλόρ, την πρωτεύουσα του κρατιδίου Καρνατάκα, να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος. Όταν ενημερώθηκαν ότι βρέθηκε ένας δωρητής, ένας άνδρας που ήταν εγκεφαλικά νεκρός, οι θεράποντες γιατροί διαπίστωσαν ότι θα ήταν αδύνατον να μεταφέρουν τον διαβητικό ασθενή τους για τη μεταμόσχευση που θα του έσωζε τη ζωή: τα όργανα βρίσκονταν στο “αντίπαλο” κρατίδιο του Τάμιλ Νάντου.

«Η αστυνομία δεν ήθελε να διακινδυνεύσει, να δώσει την άδεια στο ασθενοφόρο να περάσει τα σύνορα» των δύο κρατιδίων επειδή υπήρχαν φόβοι ότι θα δεχόταν επίθεση, εξήγησε ο Δρ. Ολιτσέλβαν.

Οι γιατροί όμως είχαν δώσει τον Όρκο του Ιπποκράτη και ήταν αποφασισμένοι για όλα προκειμένου να σώσουν μια ζωή: τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη ξεκίνησαν για μια απίθανη βόλτα στην «εμπόλεμη ζώνη».

«Βγάλαμε τον ασθενή από το ασθενοφόρο, τον τοποθετήσαμε σε αναπηρικό αμαξίδιο και τον σπρώχναμε στον αυτοκινητόδρομο» όπου έφτασαν στην άλλη πλευρά, στο Τάμιλ Νάντου, όπου τους περίμενε ένα άλλο ασθενοφόρο, αφηγήθηκε ο γιατρός.

Ο ασθενής υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση διάρκειας 12 ωρών στο νοσοκομείο της πόλης Σάλεμ. Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο οργανισμός του ανταποκρίνεται σχετικά καλά στο μόσχευμα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact