ΑΠΟΨΕΙΣ

‘Ήγγικεν η Ώρα! Ανατροπή του Ερντογάν -όπως με τον Σαντάμ- ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ…!!! Τα σχέδια των ΗΠΑ και η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ της Ελλάδας…

Τι θα κάνει η Ελλάδα

Τα μέτωπα είναι δύο. Πρώτο, το εξωτερικό μέτωπο, δηλαδή η αντιμετώπιση της Τουρκίας, η άμυνα , οι στρατηγικές συμμαχίες για να αποκτήσει η χώρα μας στηρίγματα, καθώς δεν διεκδικεί τίποτα, αλλά και δεν θέλει να χάσει τίποτα. Φυσικά μείζον είναι τι θα απαντήσει στις ΗΠΑ καθώς από την απάντηση θα εξαρτηθούν πολλά για το μέλλον της χώρας. Ένα μήνυμα προς τη Μόσχα (που παίζει το παιχνίδι της Τουρκίας προς το παρόν τουλάχιστον), αλλά και την ΕΕ και τις ΗΠΑ, δημόσιο μάλιστα θα ήταν μια καλή αρχή.

Δεύτερο, το εσωτερικό μέτωπο, όπου μια χώρα διαλυμένη πολιτικά και οικονομικά, με τον λαό να μην έχει καμία εμπιστοσύνη στα κόμματα εξουσίας και τους βασικούς θεσμούς της δημοκρατίας θα κληθεί να κάνει νέες θυσίες. Ακόμη και ένα μικρό επεισόδιο θα έχει σοβαρές επιπτώσεις.

Υπάρχει λοιπόν ένα σοβαρό πρόβλημα εθνικής ενότητας. Η ενότητα δεν επιτυγχάνεται με λόγια, ούτε με κραυγές, ούτε με το ανήθικο στελεχικό δυναμικό της χώρας που είναι αντιμέτωπο με την δικαιοσύνη, ούτε με την σημερινή αναξιόπιστη κυβέρνηση. Προφανώς κάποια στιγμή και προκειμένου να ακυρωθεί κάθε απόπειρα κάθαρσης θα απαιτήσουν την συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ίσως την απαιτήσουν και οι ΗΠΑ, αλλά αυτή θα κτιστεί σε σαθρό έδαφος, γιατί ο λαός δεν εμπιστεύεται το πολιτικό σύστημα.

Κατά συνέπεια, ο λαός για να ενωθεί θέλει πρώτα απ΄ όλα σχέδιο, θέλει συγκεκριμένες δράσεις που θα τονώσουν το ηθικό του. Η Ελλάδα δεν είναι στο 1912 που διακατέχεται από αλυτρωτισμό. Ούτε στο 1940 που ήταν μέλος μιας αμυντικής συμμαχίας ενάντια στο ναζισμό. Άλλο πράγμα η αυτονόητη θυσία για την άμυνα της χώρας έναντι της Τουρκίας, άλλο πράγμα η συμμετοχή σε τυχοδιωκτικό πόλεμο.

Αυτή την στιγμή, δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες τι ακριβώς προβλέπει το αμερικανικό σχέδιο, πέρα από τα πολύ βασικά που προαναφέρθηκαν. Η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα, κατά συνέπεια, ακόμη και οι ανακατατάξεις στη Μέση Ανατολή δεν θα πρέπει να γίνουν ούτε πολιτικά αποδεκτές, ούτε στρατιωτικά η χώρα να μπει σε περιπέτειες. Αντίθετα, πρέπει να προκρίνει τον διάλογο και την διπλωματία, αλλά επιτέλους με μια στρατηγική που θα υπηρετεί αυτόν τον στόχο. Αν ο πρωθυπουργός συναινέσει στην μεταφορά της βάσης του Ιντσιρλίκ υπό πιέσεις θα καταρρακωθεί η πολιτική του προσωπικότητα οριστικά. Η δικαιολογία ότι με την μεταφορά της βάσης θα ενισχυθεί η προστασία της χώρας στερείται πολιτικής λογικής. Η Τουρκία την είχε επί δεκαετίες αλλά αυτό δεν εμπόδισε την Δύση να ενισχύει τους Κούρδους.

Οι αποφάσεις δεν είναι εύκολες, ούτε δεδομένες. Η κυβέρνηση πρωτίστως πρέπει να αποσαφηνίσει τα του οίκου της, αν και με ποιο τρόπο θα υπάρχει, αν θα συνεχίσει με τον Πάνο Καμμένο ή θα συγκυβερνήσει με άλλο κόμμα ή θα πάει σε εκλογές.

Δεύτερο να επιταχύνει την συνεννόηση με την ΕΕ στον τομέα της οικονομίας, δεδομένου ότι οποιαδήποτε κακή τροπή θα προκαλέσει νέο σοκ στην οικονομία.

Τρίτο να βγει από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός και να θέσει προ των ευθυνών τους την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, όχι με δηλώσεις αλλά με συγκεκριμένο σχέδιο. Και όχι μόνο έναντι της Τουρκίας, αλλά και στα θέματα της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας. Το Βερολίνο και το Παρίσι οφείλουν να πάρουν θέση για την υπεράσπιση της Ελλάδας και των συνόρων της. Αν η Τουρκία εισβάλλει και η Γερμανία και η Γαλλία δεν αντιδράσουν, η ΕΕ θα αποσυντεθεί μια ώρα αρχύτερα.
Τέταρτο να απορρίψει τυχοδιωκτικές ενέργειες των ΗΠΑ που εξαιτίας τους έχει προκληθεί χάος από το Αφγανιστάν μέχρι τη Μεσόγειο, χωρίς φυσικά να αθωώνονται η Ρωσία, το Ιράν, η Τουρκία ή το Ισραήλ.

Πέμπτο. Οι τριμερείς συνεργασίες με την Αίγυπτο και το Ισραήλ να αποκτήσουν ουσιαστικά περιεχόμενο Όχι αναγκαία στρατιωτικό, αλλά διπλωματικό και πολιτικό. Η πολιτική επιρροή σε μια δύσκολη περίοδο είναι ίσως πιο σημαντική και από την στρατιωτική.

Έκτο. Να αρχίσει η συζήτηση στη χώρα ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων και να ενημερωθεί υπεύθυνα ο λαός, καθώς μέχρι τώρα το κλίμα διαμορφώνει ο Αμερικανός πρέσβης και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο πρώτος εν ονόματι της χώρας του και ο δεύτερος δεν έχει την κυβερνητική ευθύνη.

Έβδομο να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να μην τον παραπλανήσουν για να δικαιολογήσουν τις επιλογές τους.

Αν γίνουν όλα αυτά , τότε μπορούμε να ελπίζουμε σε μια σώφρονα διαχείριση των κινδύνων που απειλούν τη χώρα μας και κυρίως να ερευνηθεί ποια κέντρα στην Ουάσιγκτον κατευθύνουν την πολιτική των ΗΠΑ, ποιο το εύρος των κέντρων αυτών και τι ακριβώς επιδιώκουν, πριν είναι αργά.

ΠΗΓΗ:omegapress.grΔείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact