ΕΛΛΑΔΑ

Iωάννινα: Ιερόσυλοι έκλεψαν τα άμφια του Πατριάρχη Αθηναγόρα


Το κράτος πρέπει άμεσα να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα των κλοπών θρησκευτικών κειμηλίων, δηλώνει ο περιφερειάρχης

Τα ιερά άμφια του πατριάρχη Αθηναγόρα, αφαίρεσαν οι άγνωστοι ιερόσυλοι από τον Ναό της Υπαπαντής του Χριστού στο Βασιλικό Πωγωνίου, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα μετά τη διάρρηξη στη εκκλησία, καθώς και κειμήλια ανυπολόγιστης συναισθηματικής και ιστορικής αξίας.

Στην ανακοίνωση της Ένωσης Βασιλικιωτών Πωγωνίου, τα άμφια του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος είχε γεννηθεί στο Βασιλικό, ήταν δωρεά της Αρχιεπισκοπής Βορείου και Νοτίου Αμερικής, στην οποία ο Μακαριστός είχε διακονήσει ως Αρχιεπίσκοπος. Οι δράστες αφαίρεσαν, επίσης, έναν κεντημένο επιτάφιο με επιγραφή σε σλαβική γλώσσα, ασημένια Λειψανοθήκη, λειτουργικά σκεύη και ιερές εικόνες.

Η Ένωση Βασιλικιωτών, επισημαίνει ότι το γεγονός αυτό είναι το πιο πρόσφατο από μια σειρά ανάλογων διαρρήξεων που έγιναν στο ακριτικό Πωγώνι, ενώ καθιστά ακόμη πιο πιεστική την ανάγκη λήψης μέτρων για τη διαφύλαξη και την περιφρούρηση της περιοχής από τους αρμόδιους φορείς.

Με δηλώσεις του, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης για ακόμη μία φορά, τονίζει ότι το ζήτημα των κλοπών θρησκευτικών κειμηλίων από εκκλησίες και Μοναστήρια της Ηπείρου, πρέπει να αντιμετωπιστεί, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι κύκλωμα είναι το ίδιο. Είναι αυτοί που μπαίνουν στις εκκλησιές, αυτοί που πουλάνε τις εικόνες και αυτοί που καλύπτουν το όλο κύκλωμα. Από την ενασχόλησή μου με το ζήτημα, που ξεκίνησε τυχαία από τη πρωτοβουλία της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης να αναρτήσουμε στο διαδίκτυο φωτογραφίες από κλεμμένες εικόνες, πετύχαμε να επιστρέψουν ορισμένες από αυτές. Από όλα αυτά έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι το ελληνικό κράτος δεν είδε με την πρέπουσα σημασία το όλο ζήτημα. Έχουν πάρα πολλά στοιχεία από την Σκότλαντ Γιάρντ.

Θεωρώ, ότι όσο ψηλά και να είναι κάποιοι, πρέπει να δώσουν λόγο στην Δικαιοσύνη. Αν το κράτος, θέλει να σώσει την αξιοπρέπειά του, πρέπει άμεσα να ασχοληθεί πολύ σοβαρά με το θέμα».

Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact