ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Aδήλωτα» χημικά της Συρίας στα χέρια εξτρεμιστών;


Η Συρία απομάκρυνε από το έδαφός της συνολικά 1.300 τόνους χημικών παραγόντων, οι οποίοι στη συνέχεια καταστράφηκαν

Ανησυχία εξέφρασαν οι ΗΠΑ για την πιθανότητα η κυβέρνηση της Συρίας να έχει αμελήσει να δηλώσει κάποια χημικά όπλα, τα οποία θα μπορούσαν να πέσουν στα χέρια εξτρεμιστών, όπως το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε σήμερα η αμερικανίδα πρεσβευτής στον ΟΗΕ Σαμάνθα Πάουερ.

«Οι ΗΠΑ ανησυχούν για κάθε πιθανό λάθος και επίσης για την πιθανότητα να υπήρξαν πραγματικές παραλείψεις» στον κατάλογο με το χημικό της οπλοστάσιο τον οποίο η Δαμασκός παρέδωσε στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), εξήγησε η Πάουερ.

«Εξτρεμιστικές οργανώσεις τρομοκρατούν όλους όσοι έρχονται σε επαφή μαζί τους στη Συρία και το Ιράκ και αυτά τα αποθέματα όπλων, αν υπάρχουν, ενδέχεται να πέσουν στα χέρια τους», πρόσθεσε.

Για τους δύο αυτούς λόγους «το Συμβούλιο Ασφαλείας θέλει να συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την υπόθεση», σημείωσε η αμερικανίδα πρεσβευτής.

Η Ουάσινγκτον ζήτησε επίσης από τον ΟΑΧΟ κα τον ΟΗΕ να συνεχίσουν να ενημερώνουν κάθε μήνα το Συμβούλιο, παρόλο που επισήμως η κοινή αποστολή των δύο οργανισμών για τον χημικό αφοπλισμό της Συρίας ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε εντατικά σε ό,τι αφορά το συριακό πρόγραμμα χημικών όπλων», επεσήμανε η Πάουερ, η χώρα της οποίας έχει αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον Σεπτέμβριο.

Εκτός από την επιβεβαίωση του καταλόγου με το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας, ο ΟΑΧΟ εξακολουθεί να ερευνά τις κατηγορίες για επιθέσεις με χλώριο στη χώρα, ενώ μένουν να καταστραφούν περίπου δώδεκα εγκαταστάσεις παραγωγής.

Η Συρία απομάκρυνε από το έδαφός της συνολικά 1.300 τόνους χημικών παραγόντων, οι οποίοι στη συνέχεια καταστράφηκαν.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact