ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Δύο «γραμμές» για την Μπούκα – Άλλη το Πεντάγωνο, άλλη ο Μπάιντεν

Νέα διαφοροποίηση ανάμεσα σε Τζο Μπάιντεν και Πεντάγωνο, αυτή τη φορά για τα όσα καταγγέλλει όσα έγιναν στην πόλη της Ουκρανίας το Κίεβο.

Ο αμερικανικός στρατός δεν είναι σε θέση να έχει ανεξάρτητη επιβεβαίωση για τις ουκρανικές αναφορές για τις φρικαλεότητες από τις ρωσικές δυνάμεις εναντίον αμάχων στην πόλη Μπούκα, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Αμερικανικού Πενταγώνου σήμερα Δευτέρα.

«Βλέπουμε τις ίδιες εικόνες με εσάς. Δεν έχουμε κανένα λόγο να αντικρούσουμε τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας για αυτές τις φρικαλεότητες, είναι σαφώς, βαθιά ανησυχητικό», δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος του Πενταγώνου, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας.

«Το Πεντάγωνο δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει αυτόνομα και μόνο του, αλλά δεν είμαστε επίσης σε θέση να αντικρούσουμε αυτούς τους ισχυρισμούς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι το Κρεμλίνο έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που σχετίζονται με τη δολοφονία αμάχων στην πόλη και έχει κάνει λόγο για προβοκάτσια.

Τι δήλωσε νωρίτερα ο Μπάιντεν

«Κτήνος» και «εγκληματία πολέμου» χαρακτήρισε τον Βλαντίμιρ Πούτιν ο Τζο Μπάιντεν μετά τα όσα έγιναν γνωστά για την πόλη Μπούκα.

«Μπορεί να θυμάστε ότι δέχθηκα κριτική επειδή αποκάλεσα τον Πούτιν εγκληματία πολέμου. Λοιπόν, η αλήθεια είναι ότι είδατε τι συνέβη στην Μπούκα, αυτό το δικαιολογεί… Είναι εγκληματίας πολέμου.

«Θα παρέχουμε κι άλλα όπλα στην Ουκρανία»

«Πρέπει να συγκεντρώσουμε τις πληροφορίες. Πρέπει να συνεχίσουμε να παρέχουμε στην Ουκρανία τα όπλα που χρειάζονται για να συνεχίσουν τον αγώνα και πρέπει να πάρουμε όλες τις λεπτομέρειες ώστε να γίνει δίκη για εγκλήματα πολέμου.

«Αυτός ο τύπος έχει κτηνώδης συμπεριφορά», είπε, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «αυτό που συνέβη στην Μπούκα είναι εξωφρενικό και όλοι το έχουν δει. Νομίζω ότι πρόκειται για έγκλημα πολέμου. Πρέπει να λογοδοτήσει», τόνισε σχετικά με τον Πούτιν.

Ερωτηθείς σχετικά με την αντίδραση της Αμερικής, πρόσθεσε: «Επιδιώκω περισσότερες κυρώσεις, ναι».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact