ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση εξτρεμιστών


Στόχος να αποτραπεί η στρατολόγηση νέων μελών του Ισλαμικού Κράτους – Η απειλή που συνιστά ο βίαιος εξτρεμισμός είναι περισσότερο επείγουσα από κάθε άλλη, προειδοποιεί το υπουργείο Δικαιοσύνης

 

Στον αγώνα για τον εντοπισμό επίδοξων τρομοκρατών μπαίνει πολύ ενεργά η Ουάσιγκτον με την έναρξη ειδικού εκπαιδευτικού προγράμματος που έχει στόχο να αποτρέψει νέους από το να γίνουν μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Δικαιοσύνης, Έρικ Χόλντερ, η απειλή που συνιστά ο βίαιος εξτρεμισμός είναι περισσότερο επείγουσα από κάθε άλλη.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Λευκός Οίκος και άλλες υπηρεσίες πρόκειται να ξεκινήσουν μία σειρά από πιλοτικά προγράμματα για την ανάπτυξη μία στρατηγικής στην αντιμετώπιση των τζιχαντιστών του ΙΚ.

Την ίδια στιγμή, ενώ τα υπάρχοντα προγράμματα είναι επικεντρωμένα στις τοπικές αρχές, τα νέα προγράμματα θα αφορούν και καθηγητές, εκπροσώπους του χώρου ψυχικής υγείας και επαγγελματίες των κοινωνικών υπηρεσιών που θα παράσχουν μεγαλύτερη στήριξη και θα αναπτύξουν τρόπους για τον εντοπισμό πιθανών εξτρεμιστών.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι να προλάβουν οι αρμόδιοι επίδοξους νέους να ριζοσπαστικοποιηθούν και να γίνουν ενεργά μέλη του ΙΚ, ενώ σύμφωνα με τις τοπικές αρχές ανάλογες προσπάθειες έχουν επιτύχει σχετικά με την αντιμετώπιση βίαιων συμμοριών.

Όλα αυτά την ώρα που Αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι μέχρι και 15.000 ξένοι μαχητές δρουν στη Συρία, περιλαμβανομένων 3.000 δυτικών, ανάμεσά τους και περίπου 100 Αμερικανοί και ενώ η διεθνής κοινότητα στο Παρίσι πραγματοποιεί διεθνή διάσκεψη για την ασφάλεια του Ιράκ.

 

 

 

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact