ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Μνήμες της 11ης Σεπτεμβρίου «ξυπνούν» πάνω σε πέτρινες καρδιές


Το Μουσείο της «11ης Σεπτεμβρίου» άνοιξε τις πύλες του την άνοιξη του 2014 και αποτελεί σημείο αναφοράς για εκείνους που δεν θέλουν να ξεχάσουν τι έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, όταν 3.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους…

Όμορφες καρδιές από πετρώματα πωλούνται στο κατάστημα του μουσείου της «11ης Σεπτεμβρίου», που άνοιξε τις πύλες του στη Νέα Υόρκη, σχεδόν 13 χρόνια μετά την πτώση των Δίδυμων Πύργων και τον θάνατο 3.000 αθώων ψυχών.

Το μουσείο άνοιξε τις πύλες του την περασμένη άνοιξη και τα εκθέματά του αποτελούν σημείο αναφοράς για να μην ξεχαστεί εκείνη η ημέρα ποτέ! 

Οι υπέροχες πέτρινες καρδιές είναι κατασκευασμένες από την καλλιτέχνιδα Red Weldon-Sandlin, η οποία δήλωσε στην εφημερίδα New York Post, ότι είναι πολύ ικανοποιημένη από την συνεργασία της με το μουσείο, αλλά και από την μεγάλη ζήτηση που έχουν οι κατασκευές της.

Οι πέτρινες καρδιές αναγράφουν επάνω «λόγια μνήμης», όπως «Τιμή», «Ενωμένοι στην Ελπίδα» και «Συλλογισμός». Το ακριβότερο ενθύμιο πωλείται για 39 δολάρια και όπως δηλώνει η καλλιτέχνις που τα φιλοτεχνεί έχει συνεχείς παραγγελίες από το μουσείο.

Όταν το μουσείο άνοιξε είχε και ένα πολυτελές εστιατόριο το οποίο περιελάμβανε και μερικά ακριβά πιάτα με σολομό, αλλά εν μέσω διαμαρτυριών το εστιατόριο έκλεισε και στην θέση του θα ανοίξει ένα απλό καφέ που θα πουλάει ροφήματα και γλυκά.

Το μουσείο διαθέτει εκθεσιακό χώρο πάνω από 100.000 τετραγωνικά πόδια και σε  αυτό εκτίθενται πολλά  προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων εκείνης της ημέρας, ευρήματα από τις ανασκαφές που ακολούθησαν στην περιοχή, καθώς και αποκόμματα των εφημερίδων της εποχής για το τραγικό συμβάν.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact