ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο ένοπλος στο Μπατόν Ρουζ έστησε ενέδρα στους αστυνομικούς- Οπως ο μακελάρης του Ντάλας

Ο βετεράνος που σκότωσε τρεις αστυνομικούς την Κυριακή στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνας ήθελε να σκοτώσει στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας, όπως ακριβώς κι ο δράστης της επίθεσης εναντίον αστυνομικών στο Ντάλας, που είχε σκοπό να εκδικηθεί τις δυνάμεις επιβολής του νόμου για τη βία που ασκούν εναντίον Αφροαμερικανών.

«Έστησε ενέδρα στους αστυνομικούς», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο αρχηγός της αστυνομίας της Πολιτείας της Λουιζιάνας, Μάικλ Ντ. Έντμονσον.

«Τους προσέλκυσε στο σημείο όπου είχε προσχεδιάσει την επίθεση, αναζητώντας ειδικά αστυνομικούς, (…) η λεία του ήταν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί ή οποιοσδήποτε αστυνομικός στην περιοχή» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Γκάβιν Γιουτζίν Λονγκ άνοιξε πυρ όταν τα στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας έσπευσαν στο σημείο της επίθεσης έπειτα από ένα τηλεφώνημα σχετικά με την παρουσία ενός ένοπλου που κυκλοφορούσε ελεύθερος στην πόλη.

Με τα κίνητρά του να παραμένουν αδιευκρίνιστα, ο δράστης πυροβόλησε και σκότωσε τρεις αστυνομικούς ενώ τραυμάτισε άλλους τρεις, προτού τον σκοτώσουν, ανήμερα των 29ων γενεθλίων του.

Αφροαμερικανός ακτιβιστής, που παρακολουθούσε στενά και κατέγραφε τις φυλετικές εντάσεις στις ΗΠΑ, το προφίλ του ενόπλου στο Μπατόν Ρουζ παραπέμπει σε εκείνο του Μάικα Τζόνσον, Αφροαμερικανού, επίσης βετεράνου του στρατού, ο οποίος την 7η Ιουλίου σκότωσε 5 αστυνομικούς καταγγέλλοντας την αστυνομική βία κατά των Αφροαμερικανών.

Σύμφωνα με τον λογαριασμό του στο Twitter @ConvosWithCosmo, ο Λονγκ είχε επισκεφθεί το Ντάλας όταν η ένταση βρισκόταν στο κόκκινο.

O Λονγκ άλλαξε το όνομά του και υποστήριζε ότι είχε προσχωρήσει στο Nation Washitaw, μια οργάνωση Αφροαμερικανών που διατείνεται ότι οι Αφροαμερικανοί είναι ένα κυρίαρχο έθνος, εξίσου αυθεντικό με τους Ιθαγενείς της Αμερικής.

Ο ύποπτος άλλαξε το όνομά του από τον Γκάβιν Γιουτζίν Λονγκ σε Κόσμο Αουσάρ Στεπένρα, τον περασμένο Μάιο, σύμφωνα με τα δημόσια έγγραφα της Κομητείας Τζάκσον στο Μιζούρι.

Με τα μηνύματα που ανήρτησε πρόσφατα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter επιτίθεται εναντίον των Λευκών.

«Η βία δεν είναι Η απάντηση (είναι μία απάντηση) ωστόσο πότε ακριβώς θα ξεσηκωθείς προκειμένου οι δικοί σου να μην εξουδετερωθούν όπως οι Ιθαγενείς της Αμερικής;» έγραψε την 13η Ιουλίου.

Μία ημέρα μετά το φονικό στο Ντάλας, ο ίδιος δεν έκρυβε την χαρά του με μηνύματά του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης:

«Ο δράστης ΔΕΝ είναι ΛΕΥΚΟΣ, είναι ένας από εμάς!».

Στο YouTube, με το ψευδώνυμο «I Am Cosmo», ο 29χρονος μεταφόρτωνε επίσης βίντεο στα οποία κατήγγειλε τις βιαιοπραγίες των αστυνομικών εναντίον Αφροαμερικανών.

Ο Λονγκ διέμενε στο Κάνσας Σίτι, σε απόσταση περίπου 1.100 χιλιομέτρων βόρεια του Μπατόν Ρουζ.

Ο ίδιος υπηρέτησε για πέντε χρόνια στο Σώμα των Πεζοναυτών ως ειδικός στα δίκτυα δεδομένων από τον Αύγουστο του 2005, σύμφωνα με τον φάκελό του στον στρατό, και εστάλη στο Ιράκ από τον Ιούνιο του 2008 έως τον Ιανουάριο του 2009.

Παντρεύτηκε το 2009 προτού πάρει διαζύγιο το 2011.

Κατόπιν σπούδασε εμπόριο και διοίκηση επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο της Αλαμπάμας για ένα μόλις εξάμηνο το 2012, όμως η αστυνομία του πανεπιστημίου «δεν είχε κανένα πρόβλημα με εκείνον κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου» σύμφωνα με τη διοίκηση του ιδρύματος.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact