ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Στον αέρα η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις αμυντικές δαπάνες

Με αργό ρυθμό οι διαπραγματεύσεις για την εύρεση κοινού τόπου

Μικρά βήματα γίνονται στο Κογκρέσο των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση του νομοσχεδίου των δαπανών του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας για το 2020, σύμφωνα με δήλωση του πρόεδρου της Επιτροπής για τις Ένοπλες Δυνάμεις στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Δημοκρατικός βουλευτής Άνταμ Σμιθ, που προεδρεύει στην αναφερόμενη επιτροπή, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα ζητήματα της διαπραγμάτευσης «που προκαλούν μεγάλες αντιθέσεις σχετίζονται με το Κογκρέσο και τα γνωρίζουν όλοι».

Σε αυτά, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ, συμπεριλαμβάνονται τα θέματα που σχετίζονται με την κατασκευή αμυντικών υποδομών με σημεία εμπλοκής την κατασκευή του τείχους ασφάλειας στα σύνορα με το Μεξικό, την οργάνωση της Διαστημικής Δύναμης των ΗΠΑ, μία πρόταση για τον περιορισμό της εξουσίας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην έναρξη ενός πολέμου με το Ιράν, αλλά και την απαγόρευση της υπηρεσίας των διεμφυλικών στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων που τελεί υπό τον κοινοβουλευτικό έλεγχο των Δημοκρατικών, αλλά και η Γερουσία που ελέγχεται κοινοβουλευτικά από τους Ρεπουμπλικάνους έχουν περάσει ξεχωριστά νομοσχέδια αμυντικών δαπανών (The National Defense Authorization Act -NDAA) που καθορίζουν την διαθεσιμότητα κονδυλίων για το αμερικανικό ΥΠΑΜ.

Πρόκειται για ογκώδη νομοσχέδια, που θεωρούνται από τα σοβαρότερα και πιο κρίσιμα, που ψηφίζονται από το Κογκρέσο κάθε χρόνο.

Έτσι, η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις αμυντικές δαπάνες αποτελεί πλέον κοινοβουλευτική παράδοση, η οποία συνεχίζεται για κάθε χρόνο, εδώ και έξι δεκαετίες.

Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο ότι ένα αμυντικό νομοσχέδιο θα ψηφιστεί φέτος.

Οι διαπραγματεύσεις για την εύρεση κοινού τόπου μεταξύ των δύο νομοσχεδίων που έχουν ψηφιστεί από την Βουλή των Αντιπροσώπων και την Γερουσία βρίσκονται σε εξέλιξη από τον Σεπτέμβριο, ενώ προχωρούν με αργό ρυθμό, όπως είπε ο Σμιθ. Ο ίδιος επικαλέστηκε την ακύρωση αρκετών συναντήσεων με τους Ρεπουμπλικάνους, ενώ το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από την Βουλή των Αντιπροσώπων προβλέπει δαπάνες 733 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Οι Ρεπουμπλικάνοι χρησιμοποιούν την έρευνα για την παραπομπή του προέδρου Τραμπ ως δικαιολογία για να μην κάνουν τίποτα. Αυτό είναι διαβολικό» τόνισε ο Σμιθ, καθώς χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη δημόσια ακρόαση μαρτύρων στο πλαίσιο της έρευνας παραπομπής για τον πρόεδρο Τραμπ.

Από την άλλη μεριά, ο Λευκός Οίκος επιδιώκει την δέσμευση κονδυλίων μεγαλύτερων των 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του συνοριακού τείχους ασφάλειας.

Ωστόσο, μέλη του Κογκρέσου τόσο από τους Δημοκρατικούς, όσο και από τους Ρεπουμπλικάνους ασκούν κριτική απέναντι στην απόφαση της χρήσης δαπανών κατασκευής αμυντικών υποδομών, για την χρηματοδότηση της κατασκευής του τείχους.

Τα περισσότερα χρόνια, το νομοσχέδιο για τις αμυντικές δαπάνες των ΗΠΑ ψηφίζονταν από το Κογκρέσο στα μέσα Δεκεμβρίου. Από την μεριά του, ο Σμιθ δεν μπόρεσε να προσδιορίσει ένα χρονικό πλαίσιο διεξαγωγής της σχετικής ψηφοφορίας του τελικού νομοσχεδίου αμυντικών δαπανών στο Κογκρέσο. «Θα γίνει όταν είναι δόκιμο να γίνει» τόνισε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact