ΕΛΛΑΔΑ

Ισόβια συν 15 χρόνια στους βιαστές και δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη

Ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη στον καθένα επέβαλε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας στους δύο κατηγορούμενους για τον ομαδικό βιασμό και την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Υιοθετώντας και την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας το Δικαστήριο επέβαλλε την ίδια ποινή που και πρωτόδικα είχαν καταδικασθεί. Η απόφαση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από το ακροατήριο και φωνάζοντας « Μπράβο» προς την έδρα.

«Εν μέρει αισθάνομαι δικαιωμένη, εν όλω όχι. Θα κάτσουν 20 χρόνια και θα βγουν. Εδώ και τώρα αλλαγές στο Ποινικό Κώδικα. Πολύ θα παρακαλέσω τον πρωθυπουργό να ακούσει εμάς τις μάνες των δολοφονημένων παιδιών. Δεν μπορεί μόνο οι δολοφόνοι να έχουν δικαιώματα» δήλωσε μεταξύ άλλων η Κούλα Αρμουτίδου-Τοπαλούδη μητέρα της Ελένης, εξερχόμενη από το δικαστήριο. Για «δικαίωση στιγμιαία» έκανε λόγο ο πατέρας της αδικοχαμένης φοιτήτριας, Γιάννης Τοπαλούδης: «Ήταν το ανώτατο που μπορούσε να επιβληθεί. Τέτοια ειδεχθή εγκλήματα θα πρέπει να καταδικάζονται σε όσους βαθμούς και να πάνε κάποιοι» σημείωσε, ευχαριστώντας ονομαστικά τα μέλη της σύνθεσης του δικαστηρίου.

Να σημειωθεί ότι το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ζήτησε νωρίτερα να απορριφθούν όλα τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων. Στο άκουσμα της απόφασης η μητέρα της Ελένης πλησίασε το εδώλιο, όπου κάθονται οι δυο κατηγορούμενοι και είπε στο Ροδίτη: «Να τους καμαρώσω θέλω… Θέλω να σε δω».

Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων ζήτησε κατά περίπτωση την αναγνώριση των ελαφρυντικών του πρότερου σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, της μετεφηβικής ηλικίας, της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη και της παραβίασης της εύλογης διάρκειας της δίκης. Παράλληλα, ζήτησε την εφαρμογή του 113 ΠΚ για τους νεαρούς ενήλικες δράστες (μετεφηβικής ηλικία).

Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, οι κατηγορούμενοι πράγματι πληρούσαν τα ηλικιακά κριτήρια, πλην όμως «προκύπτει πως από τον τρόπο τέλεσης, το σχεδιασμό, τη μεθοδευμένη δράση και την απαξίωση της έννομης τάξης, ότι η πράξη δεν μπορούσε να αποδοθεί σε μια μετεφηβική ανωριμότητα».

Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε τη συμπεριφορά τους ως «συνειδητή επιλογή στα πλαίσια εγκληματικού σχεδίου», η οποία «έλαβε χώρα για να ικανοποιηθεί με αρρωστημένο τρόπο η γενετήσια ορμή τους και να συγκαλυφθεί η εγκληματική τους πράξη».

Η δήλωση του συνηγόρου του Ροδίτη σχετικά με την ανθρωποκτονία την οποία χαρακτήρισε «μη αποτρόπαιο έγκλημα» προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας της Ελένης Τοπαλούδη. «Είσαι υπερασπιστής του φονιά! Τι λες ρε; Ντροπή σου! Τα κωλόπαιδα, τα τέρατα άκου δεν ήταν αποτρόπαιο» ήταν μερικά από τα όσα ακούστηκαν εντός της δικαστικής αίθουσας. Οι φωνές των ατόμων που αντέδρασαν, συνεχίστηκαν και στους διαδρόμους του δικαστικού μεγάρου, όταν εξήλθαν για να ηρεμήσουν.

Πρόεδρος: Έχουν και αυτοί έναν πόνο…

Συνήγορος: Και το σέβομαι όσο δεν μπορεί να φανταστεί κανείς…

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact