ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινά ΜΜΕ προς Αίγυπτο-Ελλάδα: ”Ενωθείτε στρατιωτικά κατά του Ερντογάν”

Τα γεγονότα στην Λιβύη οδηγούν σε κατεπείγουσα αμυντική συμμαχία την Ελλάδα και την Αίγυπτο κατά των τρομερών τουρκικών σχεδίων αναφέρει μεγάλη ισραηλινή εφημερίδα.

Ο αυξανόμενος τουρκικός ρόλος στην περιοχή έχει οδηγήσει σε μια κατάσταση που φέρνει την άμεση δημιουργία μιας ισχυρής αμυντικής συμμαχίας μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας, για να αντισταθμιστεί η δόλια επιθυμία της Τουρκίας να ελέγξει μεγάλα τμήματα της Μεσογείου.

Ελλάδα και Αίγυπτος ωστόσο είναι πιο κοντά από ποτέ σε αυτήν την διαδικασία, ενώ έκαναν ένα τρομερό λάθος επιτρέποντας στην Άγκυρα να μεταφέρει ανενόχλητη όπλα, πυρομαχικά και Σύριους μαχητές στη Λιβύη, τονίζει ισραηλινή εφημερίδα.

Μετά την Λιβύη, η Τουρκία αφού επιτύχει τα υποχθόνια σχέδιά της, θα στραφεί κατά της ελληνικής ΑΟΖ και κατά της κυβέρνησης του προέδρου Αλ Σίσι με την βοήθεια της Μουσουλμανικής αδελφότητας.

Μιλάμε για σχέδια που αφορούν στην ανασύσταση της Οθωμανικής κυριαρχίας με τοποθέτηση κυβερνήσεων μαριονέτων σε συγκεκριμένες χώρες και με την δυνατότητα τουρκικής παρέμβασης στα εσωτερικά τους.

Αιγύπτιος ειδικός σύμβουλος του προέδρου Αλ Σίσι, ανέφερε πριν λίγες ημέρες ότι «οι συνεχείς παραβιάσεις της Τουρκίας στη Λιβύη και τη Μεσόγειο θα προκαλέσουν την συμμαχία των 5 χωρών να κινηθεί άμεσα και να σχηματίσει μια κοινή στρατιωτική δύναμη για την προστασία των συμφερόντων των εμπλεκόμενων χωρών”.

Η Αίγυπτος ανακοίνωσε πριν πολλές ημέρες μια διεθνή συμμαχία που περιλαμβάνει την Ελλάδα, την Κύπρο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Γαλλία για να αντιμετωπίσει τις τουρκικές προκλητικές κινήσεις στη Λιβύη και τη Μεσόγειο.

Ο Tariq Fahmy, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου, δήλωσε στο Al-Monitor, «Η πενταμελής συμμαχία πέτυχε να επιτύχει τον πρώτο της στόχο που ήταν να προκαλέσει τις ανησυχίες στην Τουρκία, κάτι που ήταν εμφανές στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, το οποίο επιτέθηκε σε κάθε μία από τις χώρες που συμμετέχουν στη συμμαχία.

Η συμμετοχή της Γαλλίας στη συμμαχία είναι υψίστης σημασίας, δεδομένου ότι θεωρείται ως ισχυρότατη στρατιωτική δύναμη της ΕΕ (με πυρηνικά όπλα), η οποία θα μπορούσε να συμβάλλει στην επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία προκειμένου να προστατεύσει την Κύπρο από τις τουρκικές παραβιάσεις”.

Το μυστήριο με την απότομη κατάρρευση των δυνάμεων του στρατηγού Χαφτάρ

”Σε όλα αυτά έχουμε και το ανεξήγητο μυστήριο που εξακολουθεί να περιβάλλει αυτό που προκάλεσε την κατάρρευση των δυνάμεων του Χαφτάρ με τόσο αναπάντεχο τρόπο”, τονίζουν ισραηλινές πηγές.

Η αντιαεροπορική άμυνα του LNA αποδεκατίστηκε από τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα της Τουρκίας από τα μέσα Μαΐου, και δεν είναι καθόλου σαφές πώς τα drone αυτα, με μερικά έξυπνα πυρομαχικά μπορούν να κερδίσουν έναν πόλεμο.

Τις τελευταίες μέρες ο Χαφτάρ πήγε στο Κάιρο και ο ηγέτης του GNA πήγε στην Κωνσταντινούπολη.

“Μετά από την ρητορική και των δύο πλευρών που καλούν ο ένας τον άλλον τρομοκράτη, δεν φαίνεται ότι υπάρχει έδαφος πραγματικά σε κάθε είδους εκεχειρία.

Η απεικόνιση των ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης που κατέδειξε τις ήττες των δυνάμεων του LNA ως θριάμβους των Τούρκων και των Σύριων μαχητών μπορεί να αλλάξει άρδην όταν ανακαλυφθεί πίσω από τα παρασκήνια, τι ήταν αυτό που οδήγησε τον Χαφτάρ να αποσυρθεί από τις μάχες αποτελώντας κάτι πιο περίπλοκο από μια στρατιωτική ήττα για την οποία πανηγυρίζουν οι Τούρκοι”, τονίζει ο ειδικός Seth J. Frantzman.

Η συμμαχία Ελλάδος-Αιγύπτου είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική την στιγμή που ο Ερντογάν δεν σταματά και σκοπεύει να φτάσει μέχρι τέλους ενάντια σε Αθήνα και Κάιρο και αυτό θα έπρεπε να το προωθήσουμε άμεσα αν και νομίζουμε ότι ήδη είναι στα σκαριά.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact