ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Σχέδιο Ρέντσι για πρόσληψη 150.000 εκπαιδευτικών σε 3 χρόνια


Στόχος της κυβέρνησης να καταργηθούν σταδιακά οι αναπληρωτές καθηγητές και να καλύπτονται οι πάγιες ανάγκες για προσωπικό με μόνιμες προσλήψεις

Έως και 150.000 εκπαιδευτικούς στα επόμενα τρία χρόνια σχεδιάζει να προσλάβει η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι, σύμφωνα με το σχέδιο για τις αλλαγές στην Παιδεία, το οποίο αναρτήθηκε την Τετάρτη στον ιστότοπο της ιταλικής κυβέρνησης.

Στόχος της ιταλικής κυβέρνησης είναι να καταργηθούν σταδιακά οι αναπληρωτές καθηγητές και να καλύπτονται οι πάγιες ανάγκες για προσωπικό με μόνιμες προσλήψεις.

Σε συνέντευξή του προς την οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore, ο Ιταλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε, επίσης, ότι σκοπεύει να επενδύσει συνολικά 20 δισεκατομμύρια ευρώ για την στήριξη της Παιδείας και ότι το ποσό αυτό θα εξασφαλισθεί από περικοπές δαπανών από άλλους τομείς του δημοσίου. Αναφερόμενος στις προαγωγές και τις αυξήσεις των μισθών των καθηγητών και δασκάλων, ο Ρέντσι κατέστησε σαφές ότι στόχος του είναι να συναρτώνται μελλοντικά με την παραγωγικότητα και την ικανότητα του καθενός και όχι να εξαρτώνται από την ημερομηνία πρόσληψης.

Στα κύρια σημεία της προτεινόμενης μεταρρύθμισης συμπεριλαμβάνεται η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων των εκπαιδευτικών εκείνων που βοηθούν τα παιδιά τα οποία παρουσιάζουν κάποιες ιδιαιτερότητες, και χρήζουν ειδικής στήριξης, ενώ η ιταλική κεντροαριστερή κυβέρνηση θέλει, παράλληλα, να αυξήσει και το ποσοστό των μαθητών που ολοκληρώνουν τον κύκλο φοίτησης της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η ενίσχυση της δυνατότητας ταχείας πλοήγησης στο Διαδίκτυο και η μετατροπή των σχολικών συγκροτημάτων σε σημεία αναφοράς και συσπείρωσης για τους κατοίκους υποβαθμισμένων περιοχών είναι δυο ακόμη βασικά στοιχεία της μεταρρύθμισης της παιδείας που παρουσίασε σήμερα η κυβέρνηση Ρέντσι.

Μέχρι το τέλος του χρόνου σχεδιάζεται να γίνει ανοικτός διάλογος με καθηγητές και μαθητές, ενώ η οριστική έγκριση της μεταρρύθμισης προγραμματίζεται για τον Ιανουάριο του 2015.

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact