ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ήταν ΑΕΚ με… ουσία!

Με τον καλύτερο τρόπο επέστρεψε στις νίκες η Ένωση καθώς το απόγευμα της Κυριακής (19/1) επιβλήθηκε με 3-0 της ΑΕΛ στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Έτσι, ο «Δικέφαλος» έφτασε τους 34 βαθμούς και διατηρείται πάντα στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης από τους τελείως ακίνδυνους μεσοεπιθετικά Θεσσαλόυς και κατέκτησε δίκαια το τρίποντο.

Πρόκειται για μία νίκη με στυλ… πορτογαλικό καθώς τα τρία γκολ των «κιτρινόμαυρων» πέτυχαν οι Σιμόες, Ολιβέιρα και Λόπες.

Η ΑΕΚ έχει μεγάλο πρόβλημα δημιουργικά στο πρώτο ημίχρονο καθώς οι «βυσσινί», όντας άριστα στημένοι στον αγωνιστικό χώρο από τον Μιχάλη Γρηγορίου, δεν της επέτρεψαν να πατήσει περιοχή. Στο 45+2′ ωστόσο την… πάτησαν καθώς ο Σιμόες με τρομερό εναέριο ψαλιδάκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0.

Από το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, οι γηπεδούχοι έπιασαν από τον λαιμό τους αντιπάλους τους και δεν τους άφησαν να πάρουν ανάσα. Στο 50′ ο Μάνταλος βρήκε τον Ολιβέιρα και ο Πορτογάλος επιθετικός με δυνατό σουτ νίκησε τον Κρίστινσον για το 2-0. Η ΑΕΚ δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και στο 62′ τριπλασίασε τα τέρματά της, με τον Λόπες να εκμεταλλεύεται την εξαιρετική πάσα του Μάνταλου και να σκοράρει. Εννέα λεπτά αργότερα, θα μπορούσε να γίνει και το 4-0 όμως ο Βέρντε δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα από πολύ καλή θέση. Στα λεπτά που απέμεναν, ο «Δικέφαλος» διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι δεδομένου ότι ακολουθεί το εκτός έδρας ματς με τον Βόλο την Τετάρτη (22/1) και κράτησε με ευκολία και χωρίς να απειληθεί το υπέρ της σκορ.

Αρκετοί ήταν οι διακριθέντες της ΑΕΚ, με τον Σιμόες να κάνει μετά από πάρα πολύ καιρό σπουδαίο ματς έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Κρίστιτσιτς. Ολιβέιρα και Μάνταλος ήταν επίσης θετικοί ενώ και ο Λόπες δέσποζε στο αριστερό άκρο της άμυνας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μάσιμο Καρέρα χρησιμοποίησε ως αλλαγές τους νεαρούς Μπότο και Γιούση αλλά και τον Βασιλαντωνόπουλο.

Από το «ναυάγιο» της ΑΕΛ διασώθηκαν μόνο οι Μιλοσάβλιεβιτς, Σεσέροβιτς. Αρνητικός πρωταγωνιστής για τους «βυσσινί» ο Ουάρντα ο οποίος «εξουδετερώθηκε» από τους αντιπάλους του.

Διαιτητής ήταν ο Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), με βοηθούς τους Ψαρρή (Ζακύνθου) και Τριανταφύλλου (Αρκαδίας). Υπεύθυνος VAR ήταν ο Μανούχος (Αργολίδας) και AVAR ο Μπουξμπάουμ (Δυτικής Αττικής). Τέταρτος ήταν ο Βάτσιος (Δυτικής Αττικής).

Κίτρινες: 51′ Ολιβέιρα – 45+1′ Μπέρτος, 57′ Μιλοσάβλιεβιτς

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Βράνιες (85′ Βασιλαντωνόπουλος), Οικονόμου, Σβάρνας, Μπακάκης, Λόπες, Σιμόες, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (78′ Γιούσης), Βέρντε, Ολιβέιρα (68′ Μπότος).

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μπέρτος (78′ Μπάλλας), Μιχαήλ, Μπράλιτς (55′ Μπούστος), Μόρας (68′ Ζίζιτς), Καρανίκας, Κάτσε, Μιλοσάβλιεβιτς, Σεσέροβιτς, Ουάρντα, Παπάζογλου.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact