ΕΛΛΑΔΑ

«Ήταν στο ελικόπτερο στα Ίμια πίσω από αυτό που έπεσε»

Ο Γρηγόρης Καρυστινός, γιος του άτυχου πιλότου που έχασε τη ζωή του στο μοιραίο ελικόπτερο που κατέπεσε στον Πόρο μίλησε στον Alpha και αναφέρθηκε με συγκίνηση στον πατέρα του.

«Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας καταπληκτικός πατέρας και ήμουν τυχερός που τον έζησα», δήλωσε συγκινημένος ο γιος του άτυχου πιλότου που έχασε τη ζωή του χθες όταν το ελικόπτερο χτύπησε στα καλώδια της ΔΕΗ και έπεσε στη θάλασσα στον Πόρο.

«Μακάρι να γίνω και εγώ έστω το μισό από τον πατέρα μου άξιος, και ελπίζω οι πιλότοι μας γενικότερα να έχουν καλύτερη τύχη στις πτήσεις τους. Σαν αετό τον θυμόμαστε, σαν αετός έφυγε, πάντα θα τον αγαπάμε πάντα θα τον έχουμε στην καρδιά μας”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο δευτερότοκος γιος του Νίκου Καρυστινού.

«Μας έστειλε πέντε φωτογραφίες πριν απογειωθεί»

Ο γιος του άτυχου πιλότου αναφέρθηκε στις φωτογραφίες που τους έστειλε προτού απογειωθεί με το ελικόπτερο, κάτι που το έκανε για πρώτη φορά.

“Ήταν από τους πιο έμπειρους γιατί έχει 6.500 ώρες πτήσης σε ελικόπτερο. Το σημείο το οποίο χτύπησε το γνώριζε πάρα πολύ καλά και πολλές φορές μας είχε μιλήσει γιατί όταν πήγαινε, γενικά όταν απογειωνόταν και προσγειωνόταν κάπου μας έπαιρνε τηλέφωνο. Πέντε λεπτά πριν φύγει, λες και το γνώριζε ο άνθρωπος, μας έστειλε πέντε φωτογραφίες, κάτι που δεν το έχει ξανακάνει ποτέ ξανά. Φωτογραφίες για να τον έχουμε να τον θυμόμαστε χαμογελαστό λίγο πριν απογειωθεί”.

«Επιβίωσε από τα Ίμια»

Συγκλονίζει ο Γρηγόρης Καρυστινός που αναφέρθηκε στην παρουσία του πατέρα του στα Ίμια και το “παράπονο” για τον θάνατό του.

«Μετά από 35 χρόνια στον αέρα κατάφερε να επιβιώσει από τα Ίμια, ήταν το ελικόπτερο που βρισκόταν πίσω από το ελικόπτερο που έπεσε, ήταν το “Bell 205” που βρισκόταν από πίσω, ήταν συγκυβερνήτης μέσα. Έζησε τόσα τραγικά και τόσα επικίνδυνα και κατάφερε και επιβίωσε και να πεθάνει τρεις μήνες που ήταν στην ιδιωτική αεροπορία, στην ΥΠΑ».

«Συγκλονιστικό προαίσθημα»

Ο Γρηγόρης Καρυστινός αποκαλύπτει πως ο πατέρας του είχε πολλές φορές εκφράσει φόβο για το συγκεκριμένο άτυπο ελικοδρόμιο αλλά και τα καλώδια της ΔΕΗ, με ένα συγκλονιστικό προαίσθημα ότι θα συμβεί κάποιο φοβερό προαίσθημα

«Γενικότερα το γνώριζε το σημείο και σε πολλές συζητήσεις που είχαμε κάνει, μας έλεγε ότι “αυτά τα καλώδια εκεί στον Πόρο κάθε φορά που περνάω, κάθε φορά με ανατριχιάζουν”. Και αυτά ήταν τα μοιραία καλώδια που του στοίχησαν τη ζωή. Το ελικοδρόμιο είναι ένα χωράφι. Δεν υπάρχει ούτε σήμανση, δεν υπάρχει τίποτα. Και πόσες φορές μου έλεγε ότι είναι επικίνδυνο, δεν τηρεί τίποτα από όλα αυτά που θα έπρεπε να τηρούσε».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact