ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

JWST: Το πανίσχυρο τηλεσκόπιο της NASA που θα βλέπει τα πάντα

Τον Απρίλιο του 1990 το Hubble μεταφέρθηκε με επανδρωμένη διαστημική αποστολή στο σημείο όπου και αφέθηκε. Παρόλες τις μελέτες που είχαν προηγηθεί όμως, οι εικόνες που έστελνε το τηλεσκόπιο ήταν θαμπές, λόγω λάθους στο οπτικό του σύστημα. Η NASA αναγκάστηκε να στείλει εκ νέου επανδρωμένη αποστολή, ώστε να επιδιορθώσει τα ελαττώματα του Hubble. Συνολικά έγιναν πέντε αποστολές επιδιόρθωσης. Κάτι τέτοιο δεν θα μπορέσει να συμβεί στο JWST λόγω της πολύ μεγάλης του απόστασης από την Γη.

Η απόφαση των ανθρώπων της NASA, του ESA και του CSA είναι ίσως η πιο ριψοκίνδυνη που έχει παρθεί ποτέ. Για αυτό το λόγο, πριν από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου πρόκειται να γίνουν τεράστιες μελέτες και έλεγχοι γύρω από την λειτουργία του. Αν κάτι πάει στραβά, τότε η συγκλονιστική προσπάθεια των επιστημόνων θα πέσει στον γκρεμό. Δεδομένου επίσης ότι το Hubble θα σταματήσει την λειτουργία του το 2020, αν όλα πάνε βάσει προγράμματος, τότε οι αστρονόμοι θα αντιμετωπίσουν μεγάλο πρόβλημα, λόγω έλλειψης κατάλληλων εργαλείων.

Οι επιστήμονες παγκοσμίως δεν μπορούν παρά να περιμένουν την επιτυχή αποστολή του νέου, πανίσχυρου τηλεσκοπίου στο διάστημα, ελπίζοντας πως όταν φτάσει εκεί θα λειτουργεί σύμφωνα με τις προσδοκίες. Ο Οκτώβριος του 2018 αναμένεται να είναι ένας μήνας άγχους για την επιστημονική κοινότητα. Είναι πολύ πιθανό όμως, να είναι και ο μήνας που η εικόνα μας για τον κόσμο που ζούμε θα αλλάξει ολοκληρωτικά!Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact