ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα πληγώνεται από μια ποδοσφαιρική βεντέτα – Αν συνεχιστεί το άρρωστο κλίμα, θα διακόψουμε τη Super League»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο διακοπής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για την αμυντική συμφωνία ΗΠΑ – Ελλάδας, εξαγγέλλοντας παράλληλα ένα ποδοσφαιρκό μνημόνιο.

Η κυβέρνηση θα απευθυνθεί σε FIFA και UEFA – Όποιοι παράγοντες δεν συμπορευτούν θα αποκλειστούν…

Από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συζήτησης για την αναβάθμιση της αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ αναφέρθηκε και στο ποδόσφαιρο.

Δήλωσε μεταξύ των άλλων:

Ασχολούμαι και με το ποδόσφαιρο αλλά δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα της ελληνικής κοινωνίας.

Οι τελευταίες ημέρες έβγαλαν στην επιφάνεια μίζερη επικαιρότητα. Δυστυχώς την ώρα που η χώρα ανακτά διεθνώς την αξιοπιστία της στην οικονομία, πληγώνεται στο εξωτερικό από μία ποδοσφαιρική βεντέτα.

Δεν μιλάμε για μία αθλητική διευθέτηση αλλά για μια παρέμβαση για να πέσουν οι τόνοι. Για την υπόθεση θα επιληφθεί τελικά η αθλητική δικαιοσύνη.

Την ώρα που η χώρα επιστρέφει στις αγορές και αναβαθμίζεται απο τους οίκους αξιολόγησης και υπάρχει πρωτοφανής διάθεση για επενδύσεις και η χώρα αποκτά αξιοπιστία και βαδίζει στον δρόμο προόδου πληγώνεται στο εσωτερικό από ποδοσφαιρική βεντέτα. Απο μια επιχειρηματική αντιπαλότητα και μπαίνει στην συζήτηση με όρους γεωγραφίας.

Ας είμαστε ειλικρινείς. 20 χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο ταλανίζεται από τέτοια γεγονότα και καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να τα αντιμετωπίσει με θάρρος. Ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ας μην μπούμε στην συζήτηση ποιος έκανε παρέα με ποιον. Ας αφήσουμε στην άκρη το τι γινόταν και επί δικών σας ημερών.

Δεν μπορεί σήμερα η Ελλάδα να εγκλωβίζεται σε μια γκρίζα κερκίδα. Να μην γίνει η ζωή της χώρας ποδοσφαιρική αρένα. Να μην επιτρέψουμε μάχη συμφερόντων να σκεπάσει την μάχη που δίνει ο κάθε Έλληνας πολίτης για να προκόψει.

Έκρινα εγώ ότι μία ποδοσφαιρική διαμάχη δεν επιτρέπεται να μετεξελιχθεί σε κοινωνική.

Φαίνεται ότι μερικοί εξέλαβαν ως αδυναμία την πρόθεση μας. Κάποιοι επιμένουν να μεταφέρουν τις διαφορές τους από τα γήπεδα στην κοινωνία. Να μετατρέπουν μέσα ενημέρωσης σε φανατικά φερέφωνα δηλητηριάζοντας την κοινή γνώμη με φτηνά συνθήματα.

Θεωρώ ότι πίσω από ένα μεγάλο πρόβλημα κρύβεται και μια μεγάλη ευκαιρία. Και αυτή την ευκαιρία θα ήθελα όλοι οι υπεύθυνοι των ομάδων να την αξιοποιήσουν σε μια ύστατη προσπάθεια συνεννόησης. Διαφορετικά ελληνικοί σύλλογοι θα αποκλειστούν από κάθε διεθνή διοργάνωση και ιδιοκτήτες τους θα αποκλειστεί.

Η κυβέρνηση θα αποτανθεί στο ανώτατο επίπεδο στην ηγεσία ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ και οι πρόεδροι των 2 ομοσπονδιών θα προσκληθούν προσωπικά να συντάξουν μαζί μας ένα μνημόνιο: Ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου

Αυτή την φορά μην σας φοβίζει η λέξη. Γι αυτού του τύπου τις συμφωνίες με δική σας ευθύνη την ζήσαμε παντού εκτός από εκεί που έπρεπε. Μνημόνιο σημαίνει κανόνες και διεθνής παρακολούθηση που δυστυχώς πρέπει να ισχύσουν και εδώ. Με διεθνή υποστήριξη και τεχνική βοήθεια θα ξεκινήσει ανασυγκρότηση πρωταθλήματος.

Και αν οι παράγοντες δεν συμμετάσχουν θα αναγκαστούν οι ίδιοι να υποστούν απώλεια εσόδων και κύρους και θα αναλάβουν την ευθύνη στους οπαδούς τους να αναλάβουν το βάρος. Αυτή η πρωτοβουλία θα έρθει να χτίσει σε μια σειρά μέτρων. Ο θεσμός των ξένων διαιτητών. Το VAR είναι εργαλεία που στηρίξαμε και κινούνται στην σωστή κατεύθυνση. Δεν αρκούν όμως για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα

Με διεθνή υποστήριξη λοιπόν και τεχνική βοήθεια θα ξεκινήσει η ανασύνταξη του αθλήματος. Αν οι παράγοντες δεν συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια αυτοκάθαρσης θα αναγκαστούν οι ίδιοι να υποστούν απώλεια και κύρους. Και θα αναλάβουν οι ίδιοι το βάρος της αποβολής των συλλόγων τους από ευρωπαϊκούς αγώνες.

Θα έχουμε την ευκαιρία για όλα αυτά και όταν μας επισκεφτούν οι ιθύνοντες της uefa και fifa να πούμε πολλά περισσότερα από την επόμενη εβδομάδα. Αναλαμβάνουμε όλοι την ευθύνη που μας αναλογεί.

Να γνωρίζουν οι συνένοχοι σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο ότι θα υποστούν τις συνέπειες των επιλογών τους.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact