ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καίγονται» να φέρουν την συμφωνία των Πρεσπών πριν το συλλαλητήριο της Κυριακής!

Επίσπευση των διαδικασιών επιθυμεί το Μαξίμου, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Ναυτεμπορικής» ετοιμάζεται αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψήφου εμπιστοσύνης την Τετάρτη τα μεσάνυκτα, να καταθέσει προς συζήτηση και κύρωση τη Συμφωνία των Πρεσπών!

Στα σχέδια της κυβέρνησης είναι να κατατεθεί και να συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή την Πέμπτη και μετά να εισαχθεί στην Ολομέλεια, για να ψηφιστεί Παρασκευή ή Σάββατο.

Πηγές της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών να γίνει πριν από τη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου που οργανώνεται την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα, αν και υπάρχουν αμφιβολίες για το κατά πόσο αυτό μπορεί να γίνει πράξη, καθώς οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες πρέπει να συντμηθούν δραματικά.

Οι ίδιες πηγές έτσι εξηγούν και την πίεση που άσκησε στο προεδρείο της Βουλής ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ώστε η διαδικασία για την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, να μην διαρκέσει τρεις ημέρες, όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, αλλά δύο.

Κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν ατύπως στη «Ναυτεμπορική» ότι σχεδιάζεται η άμεση κατάθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών και ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η άμεση ολοκλήρωση και αυτής της διαδικασίας, αντιπαρέρχονται όμως το σχολιασμό της αντιπολίτευσης ότι αυτό γίνεται για να κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών πριν το συλλαλητήριο της Κυριακής στο Σύνταγμα.

Όπως τονίζεται στόχος είναι η ακολουθία μία σειράς πρωτοβουλιών της κυβέρνησης όπως η ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης, η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και στη συνέχεια ο μίνι – ανασχηματισμός να γίνουν χωρίς διαλείμματα, επειδή κρίνουν ότι αυτό θα βελτιώσει το πολιτικό κλίμα και θα δώσει σήμα σταθερότητας στις αγορές που παρακολουθούν την ελληνική οικονομία με επιφύλαξη, όσο είναι σε εξέλιξη οι κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact